Hur man diagnostiserar en svag bränslepump

En svag bränslepump i bilen kan hindra dig från att köra det. Bränslepumpen är ansvarig för att ge tillräckligt med bränsle till motorn. Om bränslepumpen inte ger tillräckligt tryck till motorn, motorn kan gå i stå, kan du ha problem med att få motorn igång, eller din motor kommer tomgång grov. Bränsleinsprutning motorer är väldigt känsliga för bränsletryck, så se till att du har rätt tryck är viktigt. När bränsletrycket är för lågt, måste du byta bränslepumpen. Men, innan du byter ut din bränslepump, bekräfta att pumpen är problemet. Saker du behöver
Bränsle-tryckmätare
Platt-mejsel
Rag
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil och plats en trasa över schraderventilen på bränslefördelningsröret. Den exakta placeringen av ventilen varierar beroende på din visst märke och modell av fordon.
2

Tryck in ventilen in med hörnet av en liten platt-skruvmejsel. Trasan förhindrar bensin från sprutning överallt. Genom att trycka på ventilen släpper trycket från bränslesystemet. Om inget trycket släpps, är detta en tydlig indikation på att det inte finns någon, eller för lite, tryck i bränsleledningarna.
3

Fäst bränsle tryckmätare till bränslefördelningsröret. Det bör finnas en annan liten ventil på bränsleskenan för dig att fästa bränsle tryckmätare till. Om det inte finns någon, kan du inte kontrollera din bränsletrycket ensam. Du kommer att behöva en butik för att göra en kopplingspunkt för dig att kolla bränsletrycket.
4

Slå på tändningen, men starta inte motorn. Detta kommer att vitalisera bränsle-relä. Bränsletrycket på mätaren bör skjuta upp och hålla konstant. Det exakta trycket beror helt på ditt fordon. Du måste hänvisa till bilens servicemanual för denna information. Om bränsletrycket är lägre fabriken specifikationer, byta bränslepumpen, sändande enheten och relä.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65125.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.