Felsökning Motorkod E27

Det är farligt att ignorera koder motor fel som förmedlas av den On-Board Diagnostic Center i nyare fordon. Vidta åtgärder för att felsöka koder motor fel omedelbart. Det är bra att hålla en lista över felkoder runt, eftersom var och en betecknar ett problem med bilen. När den diagnostiska center reläer motor felkod 27, ett problem med anslutningarna mellan motorns effekt modul och insprutare har inträffat. Du kommer att behöva testa anslutningarna för en öppen krets eller hög resistans med en digital volt ohmmeter och göra reparationer. Saker du behöver: Review, Digital volt ohmmeter
dielektriskt fett
Jumper ledningar
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Se ägarens manualen för din bil för kopplingsscheman, och sedan isolera en krets mellan insprutare och power-modul för att testa. Ställ DVOM verktyget till 13.0 V.
2 jumper

Hook trådar eller mätsladdar mellan ett test tråd för kretsen vid kontakten av insprutare och andra änden av ledningen vid kontakten på strömmen modul för att testa för en öppen krets. En normal läsning ska mäta ca 12,0 V. Om DVOM verktyget läser "OL" för öppen linje, så har du en öppen krets.
3

Byt kablage eller dra tråd stift på kopplingen mellan insprutare och power-modulen för att korrigera öppen krets och rensa koden motor fel.
4

Kontrollera att DVOM mätarens anslutningar är säkra. Testa igen. Använd behandlingen för att avgöra om det är hög resistans på kretsen. Om mätaren visar över 11,5 V, men under 13,0 V, då är det hög resistans på kretsen.
5

Rengör och smörj alla korroderade kontakter med dielektriskt fett för att korrigera höga motstånd och rensa motor felkod.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67964.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.