Chevy Camaro Transmission Felsökning

Chevrolet Camaro har varit i produktion från 1967 till idag, och har funnits med olika manuella och automatiska växellådor. Service av sändningen i sig kan vara svårt, på grund av den intrikata utformningen av både sändningar och specialitet verktyg nödvändiga. Felsökning överföring problem kan vara till hjälp för att uppskatta reparationskostnader och bestämma huruvida en överföring ska repareras eller bytas ut. Koppling Problem
p Om kopplingen inte kommer att släppa, titta under bilen och se till att kopplingen länkstången korrekt ansluten. Om kopplingen börjar slira, vilket innebär att när du trycker på gaspedalen med fordonet i växeln du upplever liten eller ingen ökning av fordonets hastighet, kan det vara ett tecken på olja förorenar koppling skiva eller en skev eller böjd lamell. Om kopplingspedalen kvar på golvet när de släpps, kontrollera att returfjädern är ansluten till kopplingen kopplingen. Se också till att kopplingen rör sig fritt.
Manuell växellåda Problem
p Om överföringen är bullriga medan transmissionen är i friläge, är den ingående axeln troligen sliten. Det kan också indikera skador på huvuddrevet bäring. Om överföringen är bullriga på alla växlar, betyder det sannolikt en låg nivå växellådsolja i transmissionen. Ta kontrollen kontakten från sidan av transmissionen och kontrollera oljenivån i växellådan. Om manuell växellåda läcker, kan det betyda att överföringen har överfyllt med växellådsolja. Kontrollera också tätningen mellan den bakre delen av transmissionen och drivaxeln för läckor.
Automatisk växellåda Problem
p Om du upplever ständiga läckage, lokalisera läcka genom att göra följande. Torka motorn ren med butik trasor och en bil lösningsmedel. Sedan kör fordonet i låga hastigheter, för att undvika vinden flyttar bort vätska från källan till läckan. Inspektera transmission, vätskan blir mörk röd färg. Transmission slirning, grov växling, buller och ingen drivning framåt eller bakåt är alla symptom på låga vätskenivåer. Rätta källan till läckaget och fyll växellådan med vätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64159.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.