Skillnader mellan Dings & små bucklor

Automobiles kan skadas i form av stötar och små bucklor. Stötar och märken kan hända i parkeringsplatser och fastighetsnära parkeringsplatser, och hagelskurar kan resultera i flera bucklor över hela fordonets yta. Stötar och märken kan inträffa när som helst och var som helst. Skillnaden mellan en ding och en buckla beror på svårighetsgraden av skadorna på området. Dings är små reparationer föremål, i motsats till bucklor, som deformerar metallen hårdare och behöver mer engagerade reparation tekniker för att ta bort dem. Bredd

Bredden av en ding kan definieras som ett område av skada som åtgärder om storleken av ett kvartal, eller ca 1 tum över. De visas oftast släta, ha inte sträckt metall eller brutit färgen. En buckla har en större yta, i allmänhet omkring silver dollar medelstora till hand-sized, från 2 till 5 inches över. En större buckla kan mäta mer än 1-fot över, och har metall-stretch och måla sprickbildning skador.
Djup

Dings verkar relativt grunt i förhållande till metallen yta av fordonet. Den konkava fördjupningen varierar från mikroskopiska till 1/4-tums på djupet. Profilen på ding kan vara rund eller avlång. Bucklor kan vara ytlig, där en panel har drivit in över en stor yta, eller de kan vara ganska djup från en hård press slag. Den inre metall veck kan vara ganska djupt om buckla har drabbats av ett vasst föremål.
Skillnader

Dings ofta har mycket lite stretch eller missbildning i metallen runt sina kanter, på grund av sin mindre natur och mindre påverkan tryck. Det grunda djupet av en ding håller ofta från att utöva flex på ytan färgen. En buckla som har resulterat från ett föremål påverkan kan ha svår utmattning och stretch, oftast på grund av den hårda eller vassa yta slående objektet. Bucklor med urgröpningar, veck, nedskärningar eller punktering ändras den molekylära strukturen i metallen genom att försvaga den.
Reparationsprocessen

Dings ibland repareras med sugkoppar som drar metallyta tillbaka till sin ursprungliga profil. Ibland kroppen hammare och dockor används för att peka på metallen tillbaka i form. Djupa bucklor kan kräva borrning och krok verktyg för att dra dem från utsidan. Paintless buckla reparation verktyg - såsom den mjuka spetsen stav eller knoge stång - har utbytbara spetsar kallas tillhållare och förare. Den knoge stång, som används på dings, kan nå bakom en smal panel och massera ding utåt. Body hammare och dockor kan också användas på större bucklor. Orsaker

Dings kan uppstå plötsliga dörröppningar mot fasta föremål, oftast med mjuk till medium slagkrafter
. Hagel orsakar stötar av olika storlekar, beroende på vikten och diametern hos hagel. Hail sten dings är oftast enhetliga i storlek och djup, men kan påverka hela taket, bål eller huva panel. Bucklor bero på hårdare stötar, liksom fordon eller andra tunga föremål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68058.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.