Tecken på problem bilbatteri

Även bilbatteri problem kan vara frustrerande, går lite kunskap långt när det gäller att observera symptom och diagnostisera problemet. Även människor som inte är den mekaniska typen kan ta ett logiskt tillvägagångssätt för att eliminera det som inte är det problemet, för att bosätta sig på vad som är. Det första du bör göra är lägga undan din frustration för tillfället och räkna ut exakt vad symptomen är. Strålkastare

När bilen inte startar och du misstänker att problemet kan vara att batteriet är det första du ska göra slå på strålkastarna. Om lamporna snärta till sin vanliga ljusstyrka och inte dim under loppet av några minuter, är batteriet bara bra. Inget behov av att ersätta det, leta någon annanstans för problemet. Om däremot strålkastaren intensitet bleknar snabbt eller aldrig når full ljusstyrka, betyder det att batteriet är slut på spänningen.
Silence

Förmodligen vet vi alla vad en kör bil låter. Om du vrider nyckeln i tändningslåset och hör absolut ingenting, ingen motor vända över eller något, det finns en chans att batteriet är problemet. Kontrollera spänningen, det är sannolikt låg. Det finns en möjlighet att en tyst bil kan vara resultatet av en starter problem, men spänningen kontrollen tillåter dig att spåra problemet till antingen batteriet eller startmotorn.
Klickar

Om du vrider om nyckeln och höra en långvarig klickande ljud, betyder det att tändningen arbetar för att dra runt motorn men finner ingen laddning i batteriet för att hjälpa till. Det klickande är ljudet av tändningen försöka om och om igen för att göra sitt jobb, och oftast innebär att du har ett dött batteri.
Trög beteende

annan iteration av dead-batteri problem är trög start. Du har säkert hört en innan: vrid om nyckeln och motorn blir över aldrig så långsamt. Kanske fångar slutligen och startar och kanske är det inte. Det är nästan säkert ett tecken på en döende batteri som inte har många framgångsrika omsättningar kvar i den. I själva verket kan det börja inte nästa gång du ber den. Om du föredrar att strandsatta, gå direkt till Biltema och få batteriet testat, även om det gör du sen till jobbet. Annars är chanserna goda att du aldrig kommer att lämna arbetet i slutet av dagen. De flesta delar butiker kommer att testa ditt batteri för dig just där och, lyckligtvis, säljer du en, och förmodligen installera det också. Det tar bara cirka fem minuter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63714.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.