Trouble Code P0674 på en Ford F-250

Ford F-250 är utrustad med en åtta-cylindrig, 6,4-liters Power Stroke dieselmotor. Power taktsmotor innehåller glödstiften att värma cylinderkammaren under kallstart förhållanden. En felaktig glödstift kommer att orsaka en dieselmotor att röka eller går ojämnt vid kallstart förhållanden. Den elektroniska styrmodulen (ECM) övervakar dessa kretsar och kommer att spela en felkod eller diagnostisk kod när den upptäcker ett problem i kretsen. Trouble kod P0674 indikerar att ECM upptäcker ett fel i för nr 4 glödstiftet krets. Detta fel definieras som en öppen krets eller kortslutning i glödstiftet ledningar eller glödstiftet för cylinder nr 4. Saker du behöver
Digital voltmeter
Bakpulver
Stålborste
svart eltejp
Visa fler instruktioner
1

Undersök batteriet. Kontrollera anslutningarna och terminaler batteriet är rena och fria från korrosion, smuts och olja. Rengör korrosion från batteriet med bakpulver, vatten och en stålborste. Inspektera batterianslutningarna på batteriet, startmotor och chassi marken och se till att de är säkra och täta. Kontrollera motorns kabelstam till ECM, bör glödstift och glödstift anslutningar relays.All vara säker och fri från korrosion och skador. Reparera skadade ledningar genom att tillfälligt inslagning svart eltejp över den exponerade området.
2

Koppla bort kabeln från toppen av glödstiftet. Ställ in digital voltmeter för att mäta motståndet. Placera den positiva sonden på toppen av glödstiftet, och placera den negativa problem på en del av ren, ren metall på motorblocket. Motståndet ska vara mellan 0,6 ohm och 2 ohm. Om resistansen är utanför detta område, byt glödstift.
3

Följ tråden från glödstiftet till glödstiftet modulen. Inspektera tråd. Ta ur kontakten och inspektera stiften. Byt ut kabeln eller kontakten, om skador eller nötning hittas. Mät resistansen genom glödstiftets signalkabel. Placera den positiva sonden på tråd änden som ansluts till glödstiftet, och placera negativa sonden på glödstiftet reläet stift. Motståndet bör vara mindre än 2 ohm. Vicka tråden under mätningen för att avslöja en intermittent öppet tillstånd. Om resistansen är större än 2 ohm, byta ut tråden. Håll positiva sonden på glödstiftet trådänden. Placera den svarta proben på motorblocket. Resistansen ska vara större än 10 ohm. Om motståndet är mindre än 10 ohm, det finns en kortslutning till motorblocket. Byt ut kabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66621.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.