Hur hämta Ford C Koder

I den andra generationen av On-Board Diagnostic kodning står bokstaven "C" för "chassi." Diagnostik tiden före 1996 består vanligtvis två till tre numeriska sekvenser. OBD-II "C"-koder är utanför domänen av ett fordons drivlina och kan omfatta frågor med hjul, axlar, och en mängd olika kretsar och sensorer. Kontroll för dessa typer av felkoder är lika enkelt som att kolla på drivsystemet eller "P"-koder. Saker du behöver
Diagnostic scanner
Visa fler instruktioner
1

Infoga en felkod scanner kabel till bilens diagnostiska delen. Detta utlopp ska placeras någonstans under instrumentpanelen och ratten. Om du har problem med att hitta denna uttag, det finns program på nätet som kan hjälpa, liksom locator presenterades på carmd.com (se referenser).
2

Starta bilens motor. Vad som händer sedan beror på den exakta diagnostiska scanner du äger. Vissa kommer att vända sig till om en anslutning till fordonets diagnossystem upptäcks. Vissa kommer att vara påslagen via strömknappen. Dessutom kommer en del scanners kräver att du knappa in ett kommando att hämta felkoder, och några kommer att göra det automatiskt.
3

Bläddra igenom de rapporterade felkoder, om fler än en har varit hämtas. Leta efter alfanumeriska sekvenser som börjar med "C" Till exempel: ". C0315"
4

Rådfråga din skanner ägare manual för beskrivning av specifika "C" felkoder. Till exempel, "C0315" betyder "Motor Open Ground Circuit." Skulle du inte hitta koden i din manual, förteckningar över OBD-II-koder finns på nätet (se Resurser). De flesta bruksanvisningar kommer inte innehålla denna information.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66117.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.