Felsökning av en luftkonditioneringen i en 2002 Ford F-150

Luftkonditionering är något som nästan alla av oss använder regelbundet i våra bilar och lastbilar. Det är en mycket uppskattad funktion för många bilägare, och för dem som bor i särskilt varma klimat, är det en absolut nödvändighet. Den 2002 Ford F-150 levereras som standard med ett kraftfullt luftkonditioneringssystem som är avsett att köras i alla förhållanden. Att förlora funktionaliteten av detta system kan vara mycket besvärande för ägarna, men med några enkla steg som de kan lära sig vad som orsakar problemet och börja på vägen mot att fastställa det. Saker du behöver
A /C tryckmätare
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din F-150 och slå på motorn. Låt A /C kör på tomgång i 10 minuter.
2

Titta på fläkten bakom kylaren som är framför din bil är A /C kondensor. Denna fläkt ska vara på när din luftkonditionering körs på tomgång, om inte, kan A /C inte kyla mycket bra. Om detta är fallet, kan du behöva byta ut fläkten eller säkringarna fläkt.
3

Låt någon sitta i bilen och stänga av A /C, så har dem vänder det tillbaka på efter ca 10 sekunder. Stå över motorn och lyssna efter ett klick, om du kan höra det, är kondensorn vrida på och fungerar. Om inte, är kondensorn fungerar inte ordentligt och kommer att orsaka din luftkonditionering för att blåsa varmluft.
4

Stäng av motorn och tryck på tjockare av de två rören som lämnar din kondensor. Detta är lågtryckssidan av din luftkonditioneringssystemet och bör vara mycket kallt efter din A /C har varit på ett par minuter. Om det inte är, är det sannolikt att det inte finns tillräckligt köldmedium i systemet.
5

Anslut en uppsättning av A /C tryckgivare till de låga och höga sidor (det stora röret och den lilla rör som leder från kondensorn, vardera) i luftkonditioneringssystemet. På en 80-graders F dag, bör Ford F-150 underkant A /C trycket vara vid 56 PSI, allt inom ramen för detta skulle kunna orsaka reducerad kyleffekt Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64109.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.