Kan en smutsig bränslefilter göra din bil startar inte?

Motorer blir hungrig också, och de inte särskilt reagerar väl när du svälter dem om det behövs bränsle. Framför allt, igensatta filter fungera som en strypning, tappar bränsletrycket till långt under vad motorn behöver för att fungera. Om du misstänker att ett igensatt filter, är det bäst att ta itu med det direkt - det kommer inte att bli bättre på egen hand. Filter Platser

Din bil har sannolikt flera bränslefilter, särskilt om det är bränsle sprutas. Den första och primära "strumpa" filtret sveper runt bränsleröret på ett intag pump, andra eller andra och tredje in-line filter fångar mindre partiklar och lack som gör det förbi strumpan. De sista filter eller filter sitter antingen i förgasaren - där bränsleledningen fäster -. Eller inne spridarna rätt innan injektormunstycket
Igensatt Strumpor

En hel del rost skala och skräp lägger sig på botten av din bränsletank och bränsle strumpan uppgift är att hålla de största partiklarna ut ur pumpen. Igensatt bränsle strumpor är inte ovanligt, speciellt på bilar som har konsekvent körs med mindre än en kvarts tank. Ett igensatt bränsle strumpa kan lätt stanna en bil eller hålla den från att starta, främst eftersom bränslepumpen är mycket bättre på att driva vätska genom raderna än det är på att dra den från tanken.

In-line filter

Ett igensatt in-line bränslefiltret kan även svälta motorn bränsle, om än i något olika omständigheter. In-line bränslefiltret är på trycksidan av pumpen, vilket innebär att när igensatt kommer det att låta linje trycket sjunka om motorns använder mer än filtret kan ge. Ett igensatt inline-filter kommer inledningsvis göra bilen svårt att starta och kan orsaka bogging eller effektförlust under acceleration. I senare stadier, kommer det att orsaka allvarlig effektförlust, motorstopp på acceleration och i slutändan en no-startvillkor.
Förgasare eller insprutare Filter

En förgasare filtret är i huvudsak bara den sista i en serie av in-line bränslefilter, så igensättning här resulterar typiskt i samma symtom som en igensatt in-line-filter. Ett igensatt carb filter uppvisar i allmänhet mer allvarliga och snabbt förvärrade symtom eftersom carb upprätthåller noll tryck i flottörhuset när filtret täpps. Ett igensatt injektor filter resulterar typiskt i en feltändningar och en check-engine lampan på multi-port bränsleinsprutning. Throttle-body-injicerade system normalt agerar på samma sätt som en förgasare när en eller flera av insprutare träskor, men med betydligt mer märkbara och omedelbara resultat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68618.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.