Så här kontrollerar Växellåda Läckage på utombordaren

Din utombordare båtmotor har två typer av olja: motorolja, som läggs till motorn för att hålla dess delar kyls och smörjs, och växellådsolja, vilket hjälper till att hålla växlarna och andra rörliga delar av utombordaren köras effektivt. Växlarna faktiskt är ansvariga för att överföra energi från motorn till de redskap som rör sig propellern. En plast behållarflaskan fäst vid växellådan fungerar som oljenivåindikering, men det är klokt att kolla växellådsolja såväl manuellt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
skruvmejsel
Liten droppa Växellåda pan
(eller lägre enhet) olja
Nedre enhet oljepump
Visa fler instruktioner

1

Avlägsna bultarna som håller din utombordare nedre enheten på plats med hjälp av en hylsa, och ta bort den undre enheten för hand.
2

Leta plasten behållarflaskan ansluten till motorns växellåda. Det kommer att finnas oljenivåindikator ränder tryckta på flaskan. Kontrollera oljenivån.
3

Lokalisera de två växellådan, eller lägre enhet, olja pluggar, på vänster sida av nedre växelhuset. Man kommer att vara placerad nära botten av den undre enheten. Den andra kommer att vara belägen omkring en fot direkt ovanför den.
4

Ta bort den övre pluggen med en skruvmejsel. Håll droppskålen på plats i fall olja spiller ut. Om olja inte spills ut, är detta en indikator måste du lägga till olja. Ta bort den nedre kontakten med skruvmejseln, återigen hålla pannan på plats i fall olja spiller ut. Återigen, om ingen olja eller mycket lite olja rinner ur, måste du lägga till olja till växellådan.
5

Anslut din flaska växellåda, eller lägre enhet olja till växellådan pumpen.

6

Placera slangens ände växellådans oljepump över undre växellådan hålet och börja pumpa olja in det med hjälp av avtryckaren på växellådan pumpen. När du pumpar hålla ett öga på den översta växellådan hålet. När oljan börjar droppa ur toppen hålet kommer växellådsolja fyllas.
7

Ställ växellådan oljepumpen åt sidan och snabbt ersätta de övre och undre kontakterna med skruvmejseln.

8

Rikta den nedre enheten till toppen av motorn och byt ut fästbultarna som håller de två halvorna av motorn tillsammans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66665.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.