Hur du kontrollerar om Warped broms rotorer

En av de mest vitala delarna av bilens bromssystem är dess rotorer. När du bromspedalen, engagera dig faktiskt ett hydrauliskt system som komprimerar bilens bromsbelägg mot rörliga rotorn. Den resulterande trycket och friktionen hjälpa bromsa farten på fordonet. Naturligtvis skapar denna friktion en hel del värme. Det är denna extrema värme och slitage som har potential att förvränga broms rotorer. Om du är rädd din broms rotorer är skev, ta dem omedelbart och byt ut dem om det behövs. Saker du behöver
Bil jack
stödbenet
Lug Ruler skiftnyckel hotell med rak kant
Brake cleaner
Visa fler instruktioner
1

Ta bilen för en kort bilresa och bromsa. Om du märker att bromspedalen pulserar eller vibrerar, bör du kontrollera rotorerna omedelbart, eftersom detta är ett tecken på att rotorerna kan vara skev.
2

Parkera fordonet på plan mark eller i ett garage och ställa nödbromsen. Stäng av bil utanför och hämta din bil domkraft och lug skiftnyckel. Du måste kontrollera både förar-och passagerarsidan för att säkerställa rotorerna är i bra form. Om du har fyra hjul skivbromsar, kolla hjulen i bak också.
3

Använd rörtång för att lossa hjulet s muttrarna på den sida som du har valt. Bara bryta muttrarna löst, inte ta bort dem helt
4

Satsa domkraften under bilen eller lastbil och lyft den så att däcket är en tum eller så från marken.. Sedan justera jack stå och placera den under ramen eller axel på fordonet.
5

Skruva muttrarna helt och ta bort däcket. Om rotorn är extremt dammiga eller smutsiga, spraya den med broms renare.
6

Håll den raka kanten på din linjal på längden mot ytan av bromsens rotor. Titta mellan rotorn och linjalen. Om du ser ett gap mellan de två, är det ett gott tecken rotorn har varit skev. En skev rotor måste ersättas med en ny. Det kan inte vändas eller återuppstått. Om rotorn inte är skev, se till att kolla bromsrotorn på andra sidan också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65796.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.