Felsökning av en 1998 Plymouth Neon

En av de vanligaste problemen för att felsöka i fordon, däribland 1998 års Plymouth Neon, är att räkna ut varför den inte startar. För en förbränningsmotor för att starta, det kräver startmotorn att få motorn roterande, den korrekta mängden av bränsle, och tillräckligt med luft och gnista för att antända detta bränsle. Om någon av dessa faktorer inte är närvarande, då motorn i 1998 Dodge Neon kommer sannolikt inte att starta. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
Stålborste
Batteri mätare
Visa fler instruktioner
1

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid nyckeln att stänga av motorn på. Lyssna på alla ljud som kommer från motorrummet. Ett klickande ljud när du försöker starta bilen är en indikation på att startmotorn på dig 1998 Plymouth Neon kommer att behöva bytas ut.
2 p Om motorn inte roterar alls, det finns en god möjlighet att batteriet måste hoppa igång eller bytas. Ta ut nyckeln ur tändningen och dra i spaken motorrummet så att spärren på motorhuven.
3

Lyft motorhuven, lokalisera batteriet. Anslut ett batteri mätare till batteriet och titta på mätaren och läs volt kvar i batteriet. Om avläsningen på voltmetern är 11 volt eller mindre, så att batteriet behöver laddas, hoppa igång eller bytas.
4 p Om motorn roterar men startar inte, ta ut nyckeln ur tändningen. Öppna motorhuven och lossa tändkablarna. Ta bort de gamla tändstiften med en tändstiftsnyckel. Inspektera keramiska delen av tändstiftet för sprickor. Om spruckna ersätta de gamla tändstiften med nya. Om de inte är spruckna, rena kolet bort av botten av tändstiftet. Byt tändstift, anslut tändkablarna och försöker starta bilen igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67941.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.