Felsökning av luftkonditionering i en Ford F-Series

Ibland luftkonditionering problem i en bil kan vara en enkel fix, även för dem av oss som inte vet någonting om bilar. Innan en kostsam och tidskrävande resa till återförsäljaren eller en mekaniker, ge felsökningen ett skott. Ta några enkla steg för att försöka avgöra problemet i din Ford F-series lastbil. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

se om problemet är så enkelt som en trasig säkring. Om temperaturen reglagen på instrumentbrädan verkar fungera korrekt, men har ingen effekt på lufttemperaturen, då detta sannolikt problemet. Säkringsdosan i en Ford F-serie lastbil ligger nedanför och till vänster om ratten genom bromsen. Ta bort locket gruppcentralen genom att vrida fästelement moturs. Säkringen som behöver bytas är den röda nummer 10 säkring.
2

Ta en titt på kontrollpanelen om temperaturen reglagen på instrumentpanelen inte fungerar och inte känns rätt. Först bända loss instrumentpanelen som omger radio, klocka, CD-spelare och temperaturkontroll. Skruva ur de fyra skruvarna som håller klimatet kontrollerar monteringen. Ta bort hela enheten.
3

Lyssna på fläktmotorn medan motorn är igång. Justera luft från låg till hög och lyssna efter den åtföljande ökningen av buller från fläkten. Om du inte kan höra det, kan du behöva byta ut fläktmotorn eller bara fläktmotorn säkringen. Denna säkring är grönt nummer 107.
4

Hitta fläktmotorn i en F-series lastbil genom backa upp huven på lastbilen. Fläkten Motorn kommer att vara mot den främre delen av fordonet. Det är lätt tillgänglig, eftersom det är nära toppen. Det hade ett bälte fäst och har cylindrisk form med ett fastsatt fläkt. Se till att bältet är intakta och oskadade, är som ett resultat av gemensamt slitage i ett fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63795.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.