Felsökning en F150 Ford Pickup Truck

Att veta hur du felsöker din Ford F150 pickup kommer inte bara hjälpa dig att hålla motorn vid toppeffekt, men också behålla bränsleekonomin och minska eventuella skadliga utsläpp. Men motorn på din F150 fungerar tillsammans med ett antal system och delsystem, vilket ibland gör det svårt att sätta fingret på orsaken till ett problem. Men efter några strategier kommer att hjälpa dig att felsöka och hitta orsaken till problemen på din bil. Logiskt

när du felsöker din F150, alltid närma sig problemet på ett logiskt sätt. Innan du tar bort eller byta delar, leta efter specifika symtom: Finns det svart rök? Är tomgång grov? Är motorn saknas? Notera Om symptom följer ett mönster och uppstår när motorn är kall, varm, vid varje stopp, under acceleration, vid körning på 30 km /h eller efter 50 mph.Next, minska antalet möjliga motorkomponenten (er) eller tillhörande systemet (s ) som kan vara orsaken till symptomet. Om dina F150 tomgång grov, t.ex. stabiliseras men när du steg på gaspedalen, kan du misstänker ett vakuum läcka, en trasig komponent i tändsystemet (tändstift, kablar, distributör) eller en mager blandning.


Använda Grafer

En logisk metod hjälper när du står inför ett gemensamt problem. Men när man står inför problem med vissa komponenter relaterade till ditt specifika F150-modellen, kommer ett felsökningsschema vara mer hjälpsamma. Du hittar det här diagrammet i fordonet servicemanual för just din modell, som finns på många auto del stores.The diagrammet kommer att ge dig en lista över symptom och komponenter relaterade till dessa symtom. En no-start tillstånd, till exempel, kan leda dig till bränslepumpen, huvudrelä, injektor motstånd eller bränslefilter. När du har hittat den mest sannolika orsaken till problemet, kommer handboken att ge dig en mer detaljerad beskrivning för felsökning av specifika komponenter.
Scanning för Troubles

Det kommer att finnas tillfällen då ett särskilt problem kommer att verka för att gäcka dig oavsett hur logisk och informativ du närmar symptom. Men sedan början av 1980-talet började biltillverkarna att införa On-Board Diagnostics (OBD), en dator styrsystem kan lagra diagnostiska felkoder (DTC), vilket gör det lättare att hitta problem på särskilda fordon subsystems.Today kan du hitta en mängd olika sökverktygen i auto marknaden som låter dig hitta problem på ett antal delsystem för din F150 med hjälp av olika metoder. Beroende på sin förmåga och nivå av finess, kommer en scan tool hämta felkoder, läs driftsparametrar när ett symptom uppstår, registrera driftförhållanden i realtid, och ställdon testa och andra komponenter. Detta är ett enklare sätt att hitta och testa sensorer misslyckas på vissa villkor, en dålig elektrisk anslutning och andra komponenter som kan vara verksamma inom specifikationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64079.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.