Felsökning en 2000 Nissan Maxima SES

Nissan Maximas beröm av många granskare, både för sin prestanda och lyx, enligt Edmunds. Men kommer som med alla fordon, även en Nissan Maxima som har servats regelbundet så småningom bryta ner. Om du kör en 2000 Maxima SE, då kanske du närmar några av de vanligaste delfel och läckor som alla bilar upplever någon gång. Spara tid och pengar genom att bli bekant med felsökning och åtgärda problem innan de blir värre. Saker du behöver
mekaniker handskar
hylsnyckel med adaptrar och uttag
Ordet jack
Jack står
flaska kolsyrad läsk
Hammer
Stålborste

Visa fler instruktioner
1

Slå på innerbelysningen och strålkastare för din 2000 Maxima SE om den inte startar. Om lamporna är svagt, då du kan ha en misslyckad batteri i vilket fall du behöver en skjuts från en vän eller någon annan bilist. Snabbt flytta batteriets anslutningar fram och tillbaka för att se om kontakten nötter är säkra. Inspektera batteripolerna för korrosion, som kan rengöras genom att hälla kolsyrat läsk över terminalerna och skrubba dem med en stålborste. Om din Maxima stammar samtidigt vända dig, då din startmotor kan misslyckas. Knacka på startmotorn med en hammare för att lirka in den i re-ingrepp med svänghjulet en gång.
2

Knäböj och titta under din 2000 Maxima SES för små pooler av vätska läcker från motorn. Motorolja ser ut som en brun eller svart, tjock oljig substans. Oljeläckage lätt kan fastställas beroende på var packningen läckan ligger i motorblocket. Kontrollera tätheten på oljefiltret och avtappningsplugg om du nyligen har haft ett oljebyte. Använd Maxima s oljestickan att kontrollera att rätt mängd olja, och om den är låg, måste du lägga till mer. Om det finns för mycket olja, då det kommer att läcka ut genom packningar och tätningar. Motorns kylvätska är vanligen en grön färg, men det verkar också som en embryot hänger, regnbåge-liknande glans. Utan en lämplig nivå av kylmedel, kan din Maxima överhettas lätt. Kontrollera nivån av kylmedel inuti kylvätskebehållaren på vänster sida av motorn, lägga till fler om den är låg. De flesta, men inte alla, är kylmedel säljs som 50/50 blandningar av kylvätska och vatten, som kan läggas direkt till ditt fordon. Om din 2000 Maxima kontinuerligt läcker kylvätska, då du kan ha en läckande slang. Fortsätt att lägga till en 50/50 lösning eller destillerat vatten till kylvätskebehållaren tills läckan är fast. En pöl av röd vätska indikerar antingen en bromsvätska eller automatisk transmissionsolja läckan. Använd mätstickan i bromsvätskebehållaren att kontrollera nivån. Fastställande bromsen eller kraftledningar Vätskan ska vara ett jobb som utförs av en professionell mekaniker.
3

Lyft Maxima med en domkraft och placera pallbockar under varje ytterdörren så att du kan inspektera bromsbelägg och rotorer. Avlägsna däcket på varje sida och inspektera tjockleken av bromsbeläggen. Det finns många olika symtom och tecken på bromsfel, varav vissa gnisslande eller slipning när bromspedalen är nedtryckt, om pedalen erbjuder lite motstånd när den trycks eller när bromspedalen pulserar när deprimerad.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66107.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.