Hur vet jag om universalleder Är Bad

Kardanknutar Anslut vardera änden av ett fordons drivaxel för överföring eller transaxel i främre och bakre differentialen i baksätet. De tillåter drivaxeln viss flexibilitet när bilens fjädring möter olika terräng - allt medan spinning på hastighet fordonet färdas. Om kontrollampa tecken på en dålig kardanknut ignoreras, kan leden försämras och separera från drivaxeln. Drivaxeln sedan kan falla till marken, blir en säkerhetsrisk och gör bilen obrukbar. Saker du behöver
Vehicle lyft
brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

Placera fordonet i växeln och låt den rulla framåt. I en vanlig växellåda fordon, släpp kopplingen långsamt engagera överföringen. Lyssna till ett hörbart clunk eller en metall-till-metall klang så snart överföringen ingriper.
2

Placera fordonet i backväxeln och upprepa steg ett. En lös universalled kommer positionera sig motsatt från hur drivaxeln rör sig. Genom att ändra riktning på drivaxeln, kommer det lösa kardanknuten flytta och producera en clunk eller metall klang.
3

provköra bilen med rutorna nere. Ett tidigt varningstecken på en svag kardanknut kan vara en hörbar knyst som blir starkare eller svagare med revolutionen av drivaxeln. Detta är vanligast märkbar vid låg hastighet resor och kan försvinna när bilen uppnår en högre hastighet.
4

provköra fordonet vid olika hastigheter. Vissa försvagade universalknutar kan orsaka en vibration - oftast märks i golvbrädorna och säten - vid låga hastigheter som skingrar i hög hastighet. Andra kommer att göra precis tvärtom. Denna vibration, och gnissla i steg 3, också kan orsakas av hjullager, dålig slitbanan och däck i behov av balansering, eller en mängd andra problem. Om en universalkoppling redan misstänkt, bör en kvalificerad tekniker provköra bilen för att diagnostisera det ordentligt.
5

Placera fordonet i växel och dra åt handbromsen. Höj fordonet på en bil lyft. Använd ett spett för att försiktigt bända universalleden mot oket av drivaxeln. Även om det kan finnas någon rörelse i växellådan, borde det inte finnas någon godtagbar och märkbar rörelse i den universella-joint-till-oket anslutning. Om det finns, är detta en fysisk och synlig indikation på att kardanknuten har gått dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64080.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.