DIY Timing en 13B

The 13B motor i Mazda RX7 är utformad för att vara lätt att tid. Om du märker en grov tomgång ljud, eller motorn skakar, börja med att ställa in timing själv för att se om du kan lösa problemet utan att behöva betala en mekaniker. Tidpunkten kommer att jämna ut och förebygga betona motorfästen eller ansträngande för mycket bränsle. Utför proceduren i ordning, och du kommer att räta ut timing i ett par minuter. Saker du behöver
Timing ljus
Visa fler instruktioner
1

lokalisera främre och bakre märken på de viktigaste trissan. Stå på förarsidan för att göra detta. Remskivan är vid fabrik förses med termerna "ledande" och "släpande." Om din motor är gammal, kan dessa etiketter har avklingat, men du kan ändå identifiera de varumärken genom att titta från förarsidan och se hur de är grupperade. Den ledande varumärket kommer att föregå den bakre märket med några inches.
2

Identifiera stiftet på framsidan. Det är på förarsidan. Du kommer att behöva använda detta stift för att ställa in tiden, så se till att du se det klart. Det är i linje med vevaxelvinkelsensorn, ser vilka som en distributör cap.
3

Anslut din timing ljus till ledande spolpaketet. Det är genom batteriet. Du hittar två trådar. Antingen tråd kommer att arbeta för att ansluta stroboskop. Placera timing ljus på en av trådarna så att det kommer att avfyras.
4

Shine tidpunkten på trissan. Kontrollera om det ledande varumärket är uppradade med stiftet på framsidan. Om det inte, använd handen för att slå vevaxelvinkelsensorn tills du ser det ledande märket linje med stiftet på framsidan. Det kommer att se ut som det är lite utanför centrum när du har det justerats korrekt.
5

Lokalisera den bakre spolpaketet av broms master. Placera din timing på framsidan tråd av denna spole. Du bör se den här tråden eld på som "släpande" märke passerar. Du kan inte justera den bakre märket timing. Detta är helt enkelt en dubbel-kontrollera om din motor fungerar rätt. Om den bakre markeringen är synlig i din timing ljus under denna kontroll, är din timing korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68445.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.