Felsökning Chevrolet Pickup

Chevrolet har tillverkat många olika modeller pickup. Samtliga modeller har skillnader i motorer, elektronik, ram och stil. Felsökning de olika modellerna åstadkoms genom att lära de grundläggande motordelar och funktionerna. Göra observationer och alltid leta efter förändringar i fordonets prestanda. Testa datorn sker genom uteslutningsmetoden och genom att testa enskilda fordonsägare funktioner. Alla modeller tillverkade före 1995 diagnostiseras av ägaren men nyare modeller diagnostiseras med en dator diagnostisk läsare. Saker du behöver
voltmeter
Startkablar
Batteri
Generator
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln till engagera makten. Slå på kupolen ljus och lampor streck att testa lastbil till makten. Om trucken är död eller lamporna flimrar, använd en voltmeter för att testa batteriet för laddning. Använd startkablar och ett andra fordon för att ladda batteriet och byta ut batteriet om det inte kommer att hålla laddningen. Om bilen fortsätter att förlora makten, använder mätaren för att testa generatorn.
2

Öppna fönstret för att lyssna för enstaka ljud som du försöker starta bilen. Om du hör ett klick, är starter tänderna låsta. Leta starter under motorn och slå den med en hammare för att låsa upp tänderna och starta bilen. Om problemet kvarstår, byt ut startmotorn.
3

Vrid nyckeln och försök starta motorn. Om motorn roterar men inte avfyras, det saknas bränsle eller en gnista. Byt tändstift och försök igen. Om bilen inte kommer att skjuta med nya pluggar, kan förgasaren eller insprutningssystemet kräver service. Om dessa system fungerar korrekt, måste bränslepumpen bytas.
4

Drive pickup på en plan yta och göra flera skarpa svängar för att testa servostyrning. Om det är svårt att slå, måste servostyrning pump servas. Kontrollera även fyrhjulsdrift. Se till att den är urkopplad eftersom detta gör det också svårt att vända.
5

Kör på en motorväg och snabbt accelerera och bromsa för att testa överföringen. Om överföringen tvekar innan växling, måste den servas. Slipning och poppar under skiftande processen är också ett tecken på överföring frågor.
6

Kontrollera specifika delar påminner relaterade till din Chevy truck. De flesta Chevy lastbilar inte har erinrar relaterade till defekta motordelar. Som ett exempel har 2004 Silverado en återkallelse för bränsleskenan pulsdämpare i motorns kylsystem. Byt återkallade delar för att förhindra skador på din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67886.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.