Felsökning av en SV 1000 MC Batteri

Felsökning av SV 1000 motorcykelns batteri kräver användning av en voltmeter. En voltmeter är en anordning som används för att mäta elektrisk ström. De flesta batterier som används i fordon (inklusive motorcyklar) använder en 12-volts batteri. En 12V batteri är bara ett bekvämt sätt att beskriva spänningen hos batteriet därför att, i verkligheten, måste batteriet ha en vilande avgift på 12,6 volt som skall beaktas fulladdat. Vid 12 volt är batteriet arbetar vid endast 20 till 25 procent av sin effekt och är nästan död. Eftersom detta inte kommer att ge tillräckligt kall-cranking ampere för att starta motorcykeln, är det en bra idé att felsöka batteriet för att se till att batteriet som orsakar problemet. Saker du behöver
Voltmeter
12V batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Haka på SV 1000 batteri upp till en 12V batteriladdare. Låt batteriet laddas fullt eller tills lampan på laddaren lyser upp, vilket indikerar att batteriet är fulladdat.
2

Låt batteriet vila. En viloperiod på 24 timmar rekommenderas att låta batteriet att reglera till sin "vila laddning." Den vilar avgiften är hur mycket ström batteriet är redo att ge efter fullständig uppladdning och får sitta --- utan last på den --- under flera timmar (24 timmar föredras).

3

Vrid voltmetern på och ställ in ratten på "volt" inställningen.
4

Tryck den röda ledningen på voltmetern till den positiva polen på batteriet. Sedan trycker du på svarta ledningen på voltmetern till den negativa polen på batteriet.
5

Kontrollera spänningen avläsning. I SV batteri bör läsa 12,6 volt. Om det läser mindre än detta av något belopp, har batteriet misslyckats och kommer inte hålla laddningen. Det behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64350.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.