Felsökning av en Ignition Timing

De interna komponenterna i en motor måste arbeta tillsammans, vanligen kallad "tändningen." När motorns timing är felaktig, är motorns effekt och effektivitet kraftigt minskat. I extrema fall kommer motorn tvekar vid initial acceleration och kan producera slår bakut. Prövning om motorns tändningen är korrekt inställd kräver användning av ett stroboskop, och justering av timingen för att åtgärda problemet kan utföras inom bara några minuter. Saker du behöver
Hylsnyckel
Djup-socket
Krita
Skruvar
Wrench
Timing ljus
Visa fler instruktioner
1 < p> Leta motorns inställningsmärkena. Inställningsmärkena är linjer stämplat i kanten av den harmoniska balansblock. Timing märken är nästan aldrig stämplas kring hela omkretsen av den stabilisator, så det kan vara nödvändigt att stänga av balancer att lokalisera inställningsmärkena. För att stänga av harmoniska balansaxel, använd en hylsnyckel och en djup-uttag för att vända den enda bult som ligger i centrum av balansblock. Vrid balanseringsdon i medurs riktning för att undvika oavsiktligt lossa bulten.
2

Markera det tillämpliga timing märket på den harmoniska Balansblock med en bit krita. Inte varje motor använder samma timing varumärket. Se motorns specifikationer manuella att bestämma den rätta tidpunkten punkten. Addera 3

Lokalisera motorns timing pekare. Tidpunkten pekaren är en liten metallbit med en spets, och ligger strax över den harmoniska balansaxel eller vid sidan av balansblock.
4

Lokalisera motorns distributör, sedan koppla bort någon gummiutsugring linjer som fäster till distributören genom att dra dem bort från distributören. Plug varje frånkopplad vakuum linje med en skruv.
5

Lossa distributörens hold-down bolt. Den enda håll-ner bulten sitter under fördelaren. Lossa bulten med en skiftnyckel genom att vrida bulten i moturs riktning.
6

Anslut ett stroboskop till motorn. Observera att två av ljusets tre sladdar har färgade krokodilklämmor. Den röda krokodilklämma fäster till den positiva sidan av batteriet, vilket kan identifieras genom att lokalisera den "+" tecknet på batteriet intill terminalen. Den svarta krokodilklämma kan fästas på alla metallytor, eftersom detta klipp fungerar som endast en jordledning. Ljusets tredje sladd fästs på tändkabeln för cylinder nummer. Se motorns specifikationer manuella att identifiera denna tråd.
7

Vrid fordonets motor på, peka sedan stroboskop på den harmoniska balansblock. Dra ljusets avtryckaren för att aktivera ljuset. Ljuset kommer att lysa varje gång elektrisk ström passerar genom tändkabeln. Den kritmärke på den harmoniska Balansblock måste tändas vid spetsen av tidpunkten pekaren. Om inte, justera motorns timing genom att vrida fördelaren. När märket på balansaxel och spetsen av timing pekare rikta, dra åt distributörens hold-down bolt, anslut alla vakuumledningar till distributören och koppla bort vakuumet ljuset från motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64045.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.