Felsökning av en 1991 Chevy 700R4 Transmission

Mest 1991 Chevrolet kommit med en 700R4 växellåda. Det är bra att lära sig att felsöka automatisk överväxel transmission innan du tar bilen till en mekaniker som skall bedömas, så att du vet vilka frågor du kommer att behöva ta itu med mekanikern. Processen använder verktyg som du kan hitta på någon lokal bilverkstad och kan utföras i bekvämligheten av ditt eget uppfart med cirka 30 minuter av din lediga tid. Saker du behöver
Clean butik Flaska rag
transmissionsolja
Standard tratt
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Titta på nivå av växellådsolja genom att dra i handtaget på överföring oljestickan ur transmissionen påfyllningshals på baksidan av motorn. Rengör oljemätstickan med en ren trasa och återlämna den till dess ursprungliga plats i påfyllningsröret. Kontrollera igen vätskenivån, vilket gör att den är mellan de högsta och lägsta på oljestickan. Om vätskan är under eller vid lågt betyg, tillsätt mer vätska med hjälp av tratten och den riktiga tillverkaren godkänd växellådsolja.
2

Lukta vätskan och avgöra om en bränd lukt finns närvarande. Burnt transmissionsolja är ett tecken på inre transmission skador.
3

Starta fordonets motor och placera den i växel. Lyssna efter en clunking ljud. Om du hör det här, kanske du behöver en professionell mekaniker att byta fästena på transmissionen. Detta kan ske med äldre fordon med mer körsträcka på dem.
4

Kör fordonet och lyssna till varva av motorn. Om du har en högvarviga ljud när du växla från "Park" till "Drive", som du trycker ner gaspedalen för att accelerera, eller om du känner rapporteringseftersläpning om växling, kan du ha interna överföring problem.

5

Kontrollera om en mörkröd vätska läcka eller en pöl under bilen för att se till att det inte inte läcker transmissionsolja. Bakre huvudpackningen överföring läckage är vanligt hos äldre modell Chevys.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67430.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.