Felsökning av en BMW 325-serie

I 2006 års modell var den sista gången BMW producerat sin 325i som en del av sin "3-serien." Den 325 linjen ingår en coupé, en kombi, en vagn och en sedanmodell. Den 325i bruksanvisning ger föraren all den information de behöver för att felsöka och reparera grundläggande problem med sina BMW. Instruktioner
1

Använd rätt typ av bränsle. Om du använder fel typ av gas kan skada fordonets katalysatorer eller orsaka en "knackande" ljud i motorn. 2006 BMW 325i bruksanvisning påminner förarna att använda blyfritt bränsle i sina fordon och rekommenderar ett oktantal på minst 91. Bränsle med ett oktantal på 93 är också tillåtet. Överfyll inte bränsletanken, som har en maximal kapacitet på 16,1 liter.
2

Maximera din 325 bränsleeffektivitet genom att hålla däcken ordentligt pumpade och inriktade. Om du har märkt en nedgång i din miles per tank, använd en lufttrycksmätare att mäta trycket i alla fyra däcken. Den rekommenderade behandlingen i pounds per kvadrattum, eller psi, varierar beroende på vilken typ av däck monteras på din 325i, sidan 110 i instruktionsboken listar de exakta rekommendationerna däcktryck för ett brett spektrum av BMW däck
Billiga 3

Pop huven på din 325-serien för att bekanta dig med de olika delarna av din motor. Fokus på dessa tre platser: expansionskärlet för kylvätska, som ligger bakom den främre passagerarsidan strålkastare, hoppa starter anslutning, som ligger strax nedanför vindrutan på passagerarsidan av bilen, och påfyllningsröret för motoroljan, som ligger ungefär halvvägs mellan din främre stötfångare och vindrutan på passagerarsidan av fordonet.
4

Kontrollera din 325 s oljenivån regelbundet. Medan 325-serien är utrustad med en elektronisk sensor och larmsystem, vilket kommer att visa ett meddelande på instrumentpanelen när nivån är för låg eller för hög, ibland denna sensor kan krångla. Om instrumentbrädan indikatorn säger nivån är för låg, ta bort locket på påfyllningsröret och tillsätt en liten mängd motorolja tills lampan släcks på egen hand (BMW rekommenderar användning av högpresterande syntetisk olja). Om indikatorn säger att nivån är för hög eller att systemet är inaktivt, ta bilen till en auktoriserad BMW verkstad att arbeta med systemet.
5

Lägg extra kylvätska till ditt fordon när det behövs. Kylvätska hjälper ditt fordon arbeta vid en acceptabel temperatur, om du märker mätaren motortemperaturen på instrumentbrädan arbetar vid "hög" hela tiden, kan du köra lite på kylvätska. Sakta lossa kylvätska lock men ta inte bort den, detta kommer att ge tanken tid att släppa trycket gradvis. Kontrollera att kylvätskenivån ligger under den lägsta och högsta nivån på oljestickan, om det är för lågt, tillsätt tillräckligt med kylvätska så att den är korrekt ifylld. Även om kylvätska består dels av vatten, vilket kan avdunsta, kan du fortfarande vill ha ditt system kontrolleras för läckor.
6

ladda ett urladdat batteri med jump-starta den med hjälp av ett andra fordon. Stäng av både fordon helt och sedan ansluta en positiv (röd) klämma på dina startkablar till den positiva polen på den assisterande fordonet. Anslut den andra positiva klämman till "positiv" port som ligger nära din 325 passagerar-side vindrutan. Därefter ansluter en negativ (svart) klämman till den negativa terminalen på den assisterande fordonet och den andra negativa klämman till "negativa" porten på långt passagerarsidan under din 325 huva. Starta motorn på den hjälpande bilen och ger det ett par minuter att värma upp innan du slår på motorn på din BMW. Ta din 325 till en verkstad så snart som möjligt för ett nytt batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67706.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.