Felsökning 1983 Mercedes 230 E

Mercedes-Benz 230 E var en liten sedan byggt på W123-plattformen, som även delades med en coupe och kombi version. E betecknar 230 som bränsle-insprutad version, vilket ger cirka 25 procent mer bränsle ekonomi och hästkrafter än en förgasare matad motor. Dock gjorde detta motorn mer komplexa och känsliga för störningar. Det 230 var också en tung, liten bil så fjädring fel kan uppstå med åldern. Instruktioner
1

Gå runt 230 och leta efter eventuella inverkan bucklor. Om sedan var i en krasch då bucklor blir knähöga och kan tyda på strukturella skador i den delen också. Gå under bilen och titta på bilen ramen för eventuella deformationer av svetslinjer. Ramen kommer att ha svetslinjer där stagen möts, men om det finns en svets linje mitt i en strut så det betyder att det var fästs i hälften och åter svetsas. Köp inte en ny svetsad fordon, eftersom detta kompromisser bilens förmåga att överleva en krasch.
2

Titta efter rost på ramen och kroppen. Rost kommer visas som en brun patina som indikerar oxidation har satt in på stålet. Rostiga karosseridelar kan ersättas, men rostiga bil ramar inte kan. Var särskilt uppmärksam på rost på metall band som håller upp ljuddämparen eftersom dessa ofta är de första att gå. Addera 3

Läs skivbromsar för några tecken på att slå sig eller slitna ut bromsklossarna. Det 230 var noterbar för inklusive vakuum-assisterad skivbromsar som standard i en tid där trumbromsar var fortfarande förhärskande. Däremot kan hård användning eller olycksfall varp skivorna och göra dem mindre effektiva. Bromsbeläggen ska fortfarande ha kuddar i dem, men det är troligt att den ursprungliga Mercedes bromsbelägg har ersatts med tredje part som på grund av de skyhöga kostnaderna för vintage Mercedes delar.
4

Tryck ned i varje hörn för att testa fjädring. Hörnet ska studsa tillbaka upp omedelbart. Om hörnet tar några sekunder eller om det stannar ner, då fjädrarna skjuts och behöver bytas ut. Fjädrar slits ut med tiden, särskilt i tyngre bilar som 230. Inspektera fjädrarna för eventuella sprickor. Om fjädern är sprickbildning då är det bara en tidsfråga innan det snaps och blir oanvändbar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67837.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.