Min Geo Tracker 4WD Kommer inte Lossa

Den 4-hjulsdrift Geo Tracker är känd för sin bränsleeffektivitet. Men ibland komponenter som naven kan låsa upp, råna fordonet av bränsleekonomi och eventuellt bränna upp överföringen fallet. Årligt underhåll av drivlinan förhindrar sådan skada och förlänger livslängden på din lastbil. Fett och testa nav, kontrollera att drivaxeln och U-fogar är täta, och se till att överföringen fallet skiftar smidigt. Reparera slitna eller beslagtagna komponenter så snart som möjligt för att undvika ytterligare skador. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Däck järn
Allen skiftnycklar
Hub fett
Gummihandskar
Visa fler instruktioner
1

Flytta Tracker i 2-hjulsdrift medan motorn är igång och fordonet är i parken. Gör detta på ett tydligt område som en lång uppfart eller tom parkeringsplats. Om det inte kommer att flytta in i 2-hjulsdrift, då överföringen fallet beslagtas eller sliten och behöver service. Annars kör rakt bakåt minst 10 meter. Detta bör låsa naven.
2

Lyft trucken bort av alla fyra hjulen samtidigt med pallbockar eller en hiss, medan det fortfarande är inställd på 2-hjulsdrift. Slå på lastbilen. Växla in DRIVE och låt den gå på tomgång. Klättra ut, att hålla borta från hjulen. Om framhjulen snurrar, då naven beslagtas i låsläge och överföring fallet är låst i 4-hjulsdrift. Båda kommer att behöva repareras. Annars, se nästa steg.
3

Sätt Tracker i parken. Dra åt parkeringsbromsen och stäng av motorn. Ta bort de främre naven. Ur parkeringsbromsen, starta motorn, och flytta in enheten. Kontrollera splines i mitten av varje framhjul. Om de snurrar, då naven fungerar korrekt men överföringen ärendet har fastnat i 4-hjulsdrift och måste servas. Annars fortsätter du till nästa steg.
4

Håll bromsen, växla transmissionen i friläge, och ställa överföringen-fallet till 4-hjulsdrift. Shift överföring till enheten och lossa bromsen. Kontrollera igen för att se om de splines i mitten av de främre hjulen snurrar. Om inte, måste du reparera framaxeln sidan av överföringen. Annars sätter lastbilen i parken, dra åt parkeringsbromsen och stäng av motorn, lämna den i 4-hjulsdrift.
5

Smörj innerspline av de främre naven lätt, med handskar på . Du kanske måste byta ut O-ringen eller packningen. Sätt tillbaka främre naven. Släpp parkeringsbromsen, slå på motorn, och växla transmissionen i enhet. Om alla fyra hjulen spinner då naven låsa korrekt.
6

Bromsa. Ställ transfer-fall i 2-hjulsdrift, växla transmissionen i backen, och släpper bromsen. Kontrollera att de bakre hjulen snurrar och framhjulen fortfarande. Slå ett framdäck med händerna, hålla borta från rörliga delar. Om det inte går att slå med måttlig kraft, din nav är fryst och behöver service. Annars växla transmissionen i parken, stäng av motorn och sänk lastbilen tillbaka på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67629.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.