Hur du vet när du ska byta ett bilbatteri

Varje bil batteri har en hållbarhet om det används eller ej. Även helt nya batterier lagras på hyllorna i bildelar butiker har ett utgångsdatum. Eftersom varje batteri kommer med en tidsinställd viss garanti, att veta när man ska byta ut en verkar något logiskt. Men beroende på var du bor i den typ av väder du uthärda, kan ett batteri pågå mycket längre än garantin eller mindre beroende på omständigheterna. Saker du behöver
Batteri testare
Elsystem testare
batteripolen Cleaner Tool Review Batteripolen beskyddare sprej
Visa fler instruktioner
1

Leta batteriet i din bil och hitta garantin märks på det, om möjligt. Några batteribyten komma med punch Utcheckningsdatum frimärken som indikerar när garantin på batteriet löper ut. Detta kommer inte att avgöra om batteriet behöver bytas ut, men det kommer att ge dig en aning om hur gammal batteriet är och hur nära det är till sin garanti ersättning. Detta steg kommer antagligen inte att fungera med originalbatterier, men att bestämma åldern på den ursprungliga batteriet kan lätt härledas genom fordonets ålder.
2

Inspektera batteripolerna. Var noga med att ingen korrosion föreligger. Korrosion är en av de främsta orsakerna till batteri misslyckande. Även om batteriet inte behöver bytas, kan korrosion hindra generatorn från korrekt att ladda batteriet under normal drift och efter tiden kommer ampere i batteriet ligger långt under vad som krävs för att starta fordonet. Om korrosion förekommer, ta bort och rengöra batteripolerna med en batteripolen renare och spraya terminalerna efteråt för att förhindra korrosion från upprepas.
3

Ta bort batteriet om det behövs och ta med till ett batteri ersättare anläggning för en inspektion. Många delar butiker som säljer batterier har batteritestare där de kan testa kallstart för att bestämma livslängden på batteriet.
4

Ring den lokala betrodda anläggning bilverkstäder för att se om de har en " i bilen "batteritestare där samma procedur som beskrivits Steg 3 kan utföras utan att behöva ta bort batteriet. Dessa testare kontrollera kallstart som den enskilde batteriet efterlyser och avgöra hur många kallstart batteriet fimpa. Om mängden kallstart sjunker under en viss nivå, bör batteriet ifråga för ersättning.
5

Betrakta den kommande säsongen. Medan ett batteri bara behöver producera så många kallstart för att aktivera startmotorn, hårt väder kan kraftigt minska mängden kallstart ett batteri producerar. Oftast tid att byta ett batteri är i mitt i vintern, den värsta tiden att arbeta på ett fordon. Detta beror på att batteriet behöver dra mer kallstart och startmotorn behöver vända en frusen svänghjul. När batteriet har tillräckligt med kallstart att starta bilen på sommaren och hösten, dess förmåga att starta bilen i de kallare, mer allvarliga delar av vintern kan äventyras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63993.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.