Överhettning i en '55 Chevy

Även med tanke på den relativa enkelheten i '55 Chevy kylsystemet, diagnostisera en överhettning problem kan vara utmanande. Det första är avgöra om det finns ett externt läckage. Generellt kommer det att finnas vätska pölar under fordonet eller den karakteristiska lukten av frostskyddsmedel om det finns en yttre läcka. Om, efter att ha undersökt området under bilen för vätska, det finns inga tecken på ett externt läckage, är nästa steg att kontrollera motorns kylsystem för möjliga orsaker till överhettning. En tjänst handbok för detta fordon kommer att ge specifika, steg-för-steg-anvisningar för att ändra termostaten eller ta bort kylaren, om det behövs. Saker du behöver
manuell Vehicle tjänsten, om tillgängliga
Skruvmejslar
skiftnycklar (3/8'' till 7/8 ") katalog Standard Hylsnyckelsats
Kylning spårvidd tryck (ofta hyras från bildelar butiker) katalog Vatten
Antifreeze
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera kylvätskenivån att kontrollera att kylmediet är närvarande och cirkulerar. Avlägsna kylaren lock när motorn är avstängd och kall (inte bort kylarlocket när motorn är varm) och kontrollera att kylvätskan är synlig.
2

Observera tillstånd fläktrem och kylarslangar. Byt bälte om de är slitna eller sliten. Byt svullen eller misshaped kylare och slangar värmare.
3

Starta bilen med kylarlocket fortfarande bort, och medan motorn värms upp, observera hur banden och fan. Om fläkten bältet är alltför löst, stäng av motorn och justera remspänningen. Om fläkten inte stängs, stäng av motorn omedelbart. Lossa eller ta bort fläktrem och försök att vrida vattenpumpen för hand. Om Fläkten slås inte, vattenpumpen är trasig och behöver bytas.
4

Stäng av motorn om fläkten roterar fritt när motorn är igång men vattnet inte cirkulerar, även vid full drifttemperaturer, eftersom termostaten kan fastna. finns det inget enkelt sätt att kontrollera termostaten utan att ta bort det. Efter avtappningen, koppla bort den övre slangen och ta bort termostaten. Se servicemanualen för anvisningar som behövs.

5

Byt termostaten Om det inte kan manövreras manuellt. Fyll den med kylvätska, starta motorn och kontrollera igen för att se om kylvätska nu cirkulerar ordentligt.
6

Kontrollera radiatorflödet om överhettning kvarstår. Om radiatorn är delvis eller helt inkopplad, kommer kylvätska inte cirkulerar. allmänhet, om vattnet inte cirkulerar och motorn börjar överhettas, kommer det inget vatten rör sig genom den övre kylarslangen om kylaren är inkopplad. Ofta slangen kommer inte känner sig "full" som kan tjäna för att kontrollera brist på flödet genom kylaren.
7

Låt motorn svalna, och sedan ta bort den nedre kylarslangen vid kylaren slut. Ta bort den övre slangen från vattenpumpen, och se om vattnet kommer att flöda fritt genom kylaren och dränera från den nedre slangen när den tillsätts i toppen slangen. Om flödet är långsam, är radiatorn mest sannolika pluggad. Om flödet begränsas, ta bort kylaren och har den reparerad
8

Bifoga en tryckprovare till kylaren när motorn är kall och kylvätskenivån full om problemen kvarstår Pumpa tryckregulator till maxtryck,... då låter den sitta Om det finns en läcka som inte var visuellt upptäcks tidigare, kan det bli nu uppenbart. Om trycket går ner utan tecken på ett externt läckage, kan det finnas en intern motor fråga, exempelvis en läcka i topplockspackning eller en spricka i motorblocket eller huvud.
9

Be en annan person att visuellt kontrollera färg på avgaser när motorn startas. Vissa topplockspackning läckage kan identifieras genom kontrollinstrument vit avgasrök vid start. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66113.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.