Varför misslyckas radiatorer ?

Eftersom de inte har några rörliga delar , radiatorer är oftast en av de mer tillförlitliga delar på varje bil . Däremot tillåter den invecklade inblandade i en radiator design och konstruktion för flera vägar för misslyckande . Rust
p Om ett fordon har körts tillräckligt länge utan frostskyddsmedel , kan insidan av kylaren och motorn har börjat rosta . Denna rost skala kan lossna och täppa till kylarens passager
igensättning

Även om det är allmänt rekommenderas , många radiatorer fyllda med renat vatten; . Därför , om radiator har haft tillräcklig exponering för hårt vatten , kan det uppleva en uppbyggnad av passage - igensättning mineraler på ungefär samma sätt som ett hem varmvattenberedare kommer .
Epoxi Underlåtenhet

radiatorerna enligt plastkomponenter kan börja bryta ner med tiden , vilket orsakar läckage och fel .
Läckande Beslag

gummiringar som gör en radiatorns externa kopplingar för att täta kommer att få spröda och spricka med tiden , vilket orsakar läckage vid passande anslutning .
Bad Lödning

Smärre defekter i lödningen att gå med i en radiator s delar tillsammans kan utvecklas till sprickor över tid , vilket leder till en kylvätska blow -out under tryck .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64481.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.