Felsökning Generator Problem

Generatorn är en oumbärlig del av varje fordonets elsystem. Om det inte fungerar på något sätt eller misslyckas helt, batteriet oundvikligen utsläpp till den punkt där det inte längre är användbar. Detta beror på det faktum att som motorn går, visar det ett bälte som driver generatorn. Generatorn alstrar sedan en elektrisk laddning som distribueras till batteriet, samt andra eldrivna tillbehör på fordonet. Om generatorn inte fungerar, kommer en otillräcklig elförsörjning leda och batteriet kommer att dö. Saker du behöver Review, Digital voltmeter
någon att hjälpa
Visa fler instruktioner
1

Öppna bilens huva och hitta generatorn i motorrummet. Den exakta placeringen varierar beroende på märke /modell av fordon. Oberoende av sitt läge, kommer generatorn använder en remskiva och rem.
2

Inspektera bältet efter att du har hittat generatorn. Generatorns rem måste vara tät. Om det är löst, kommer det inte köra generatorn ordentligt. Detta kommer att resultera i dålig elektrisk uteffekt. Även om bandet är skadad, sprucken eller sliten ska du få den utbytt.
3

Inspektera fästen och bultar som fäster generatorn till motorn. Generatorn måste vara säker. Om det saknas några skruvar eller är lös på fästet, kommer det inte att fungera korrekt. Byt ut eller dra åt skruvarna vid behov.
4

Se dina händer och alla verktyg är borta från någon av fordonets rörliga delar och har en hjälpare starta motorn. Medan motorn är igång, lyssna specifikt till generatorn. Om du hör någon slipning, generatorn troligen har slitna eller trasiga lager, eller en dålig diod. Ett skrikande ljud är mer ett tecken på en sliten eller lös rem.
5

Stäng av bil utanför en stund medan du bifoga en digital voltmeter till fordonets batteri. Var noga med att ansluta voltmeter ordentligt och säkert. Voltmetern positiva och negativa klämmor eller leads måste förenas med matchande positiva och negativa polerna på batteriet.
6

Se alla verktyg, kablar och kroppsdelar borta från alla rörliga delar i motorn och har din hjälpare starta motorn igen. Spänningen avläsning som visas på voltmetern bör falla i 13,8-15,3 intervall, eller ca 1,5 till 2 volt större än den verkliga batterispänningen, som vanligtvis är 12 volt för de flesta bilar och lastbilar. En läsning som är för hög eller låg kan tyda på allt från en trasig regulator, felaktig jordning, korroderade terminaler eller kortslutna /dåliga dioder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66497.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.