Problem med en neutral Safety Switch

Den neutrala säkerhetsbrytare är en förebyggande mekanism installeras i alla bilar med automatisk växellåda för att hindra dem från att starta i någon annan växel än "Park" eller "Neutral". Detta beror på att starta din bil i "Drive" skulle resultera i bilen skjuter utanför väg omedelbart efter att motorn stängs över. Om du är på väg ut för att arbeta och förverkliga din bil inte startar och motorn gör inte ett ljud, kan din switch inte fungerar. Prova de här stegen för att räkna ut den mest sannolika problemet. Möjliga funktionsfel

neutral säkerhetsbrytare är kopplad till solenoiden av bilens startmotor. Den öppnas när bilen är i "Drive" eller "Reverse" för att hålla startmotorn från att bli engagerad när du flyttar. Växeln stänger igen när du har parkerat din bil eller sätta den i "Neutral", vilket innebär att du kan veva startmotorn. Om neutral säkerhetsbrytare blir felriktad eller slutar fungera helt, betyder det din bil inte vet om är är parkerad eller i växeln. Därför kommer säkerhetsbrytaren hindra dig från att starta bilen tills den är fast.
Testa Switch


Du kan behöva testa funktionaliteten hos växeln innan du byter det, att bara se till att problemet inte är med bilens startmotor. För att göra detta, lokalisera brytaren, vilket är ett objekt formad som en stålkula som är ansluten till växeln och ej till omvänd lampor och den inre ljus. Koppla den bit som ansluter alla kablar till switchen och sätt tillbaka omkopplaren till en voltmeter testare. Sätt nyckeln i tändningslåset med kugghjulet inställd på "Reverse". Starta inte motorn, men leta efter makten i volt-mätare. Om det inte finns någon, kan växeln vara defekt eller dess kullager kan ha slitna och du måste ersätta den.
Justera Switch


Ibland är växeln inte fel alls, det har just kommit ut ur linje med starter. I detta fall kommer du inte att byta ut delen. Bara lossa bultarna som håller brytaren på plats och flytta runt. Medan du flyttar en del runt på sitt fäste, se till att din bil är i parken. Prova att stänga av tändningen tills du hör motorns vevaxel. När motorn börjar vända, vet du att du har neutral säkerhetsbrytare tillbaka på rätt plats. Skruva in den, försiktigt så att inte flytta den, och din bil kommer att vara redo att gå.
Elektriska problem

Ibland är den neutrala säkerhetsbrytaren inte är sned eller funktionsstörning, utan snarare är det elektriska systemet i bilen kortslutning. Detta innebär att signalen till det neutrala säkerhetsbrytaren inte blir levererad ordentligt. Konsultera din instruktionsbok för information om ledningsdragningen för just din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67986.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.