Tecken och symtom på Felaktig Insprutare Lag

Bränsleinsprutaren är den del i motorn som blandar luft och bensin och sprutar denna blandning in i motorns kolvar. Bränsleinsprutningsdonet har små hål som kan täppa och orsaka din bil till en rad olika frågor som, om du märker dem tidigt, kan spara en avsevärd summa pengar i bilverkstäder. Svag Motor

Ett igensatt bränsle injektor kommer att orsaka en fördröjning i bränsleinsprutningen där inte tillräckligt med bränsle når motorn, vilket orsakar en förlust av motoreffekten. Minskningen i bensinen inuti kolvarna översätter till mindre ström, för med mindre gas för att bränna det finns mindre värme och tryck skapats för att flytta kolvarna och därmed flytta bilen.
Engine klickskott

En motor misständningar låter som ett pistolskott bara gick inne i din motor. Bilens inre dator samordnar noga förflyttning av kolvarna i bilen. Datorn använder förväntade nivåer av bränsle för att uppskatta hur mycket ström varje kolv kommer att skapa. Den justerar sedan hur mycket bränsle för att sätta i varje kolv för att göra motorn löpa smidigt och effektivt utifrån dessa beräkningar. Men när en igensatt bränslespridare sprutar för lite bränsle i en av kolvarna, kan dess effekt skiljer sig markant från datorns prognoser och orsaka en motor misständningar.
Ojämn tomgång

Din bil är inaktiv när motorn är på men din bil är i parken. Ett igensatt insprutare kan orsaka spray av bränsle för att vara oberäknelig och långsam, och när bilen är inaktiv din motorns varv per minut (RPM) kan börja doppa och komma tillbaka på grund av täppa.

Motor Shake

När din insprutare är igensatt och sprutning oförutsägbart in i en kolv i din motor, det finns en skillnad i effekt mellan att kolven och resten av motorn. Istället för att orsaka en misständning, kan denna effekt skillnad leder istället till din motor eller hela bilen skakar ganska kraftigt medan du kör eller tomgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67207.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.