Vilka är orsakerna till en brunnit upp Piston i en utombordsmotor?

En av de stora motorproblem i en utombordsmotor gäller temperatur och driften av kolven. Ansvarig för komprimering av luft-bränsleblandningen, sedan tvinga det från avgasflödet, kan kolven överhettning och påföljande katastrofala skador från ett antal skäl. Om en båtägare vet vad som kan orsaka en bränd eller hopskäming kolv, kan han inleda ett förebyggande underhåll förfarande för att stoppa det från att hända. Lean Fuel Mixture

En vanlig orsak till överhettade kolvar avser otillräckliga bränsletillförsel till cylindern för att hålla temperaturen nere. Idle mixture skruvar som har inställningar som är alltför mager kommer att orsaka en mager luft /bränsleblandning, och för mycket luft i förbränningskammaren leder till att temperaturen stiger. Kinked bränsleledningar och igensatta bränslefilter kommer också svälta cylindrarna. En rik, eller blötare blandningen motverkar tillståndet.
Kylning

När kylpassagerna i en utombordsmotor bli igensatta, inte kylvattnet inte nå de viktigaste komponenterna, t.ex. som makten huvud, cylindrar och block. Troliga kandidater för överhettning är begränsad eller igensatta ventiler sötvatten inloppet på den nedre enheten, en deformerad eller försämrats vattenpump impeller och förorenad olja som har förlorat sina smörjande egenskaper och viskositet.
Heat Range och Spark Plugs

Ett tändstift som har en felaktig värme intervall kommer att tillåta högre än normala förbränningsprocessen temperaturer och orsaka lokal överhettning på kolvtoppen. En alltför snäv Tändstiftsgap kan också orsaka tidig gnista eld och låta oförbränt bränsle förvandlas till kolavsättningar
Oil

Dirty olja -. Olja som har förlorat det smörjande egenskaper och tjocklek - kommer att lägga friktion på stången och vevlager, kolvringar och stift och skåra på cylinderväggarna, höja kolven temperaturen. Piston kjolar lider mest allvarliga friktion scoring och skärning, vilket kan smälta kolven och ringarna. Dessutom kommer felaktigt blandade 2-cykel utombordsolja som inte har rätt mängd smörjolja orsaka snabb överhettning.
Förtändning

förtändning resultat från hot spots på toppen av kolven när kolet byggs upp i förbränningsrummet. Kolet brinner från en afterglow när kolet har ingen tid att kyla ner, vilket orsakar en för tidig bränning och värmer kolvtoppen. Ett hörbart "pinga" ljud kan höras under tomgång eller låg hastighet gaspådrag. Kraftigt karboniserade avgasventilerna tillåter kol uppbyggd, samt överskott cylindertryck. En felinriktade topplockspackning som medger att en del av packningen till överhänget i cylindern kan också orsaka en hot spot.
Detonation

Detonation resultat när förbränningskammaren innehåller två motstående oroshärdar som eld samtidigt. Det orsakar en mini-explosion, hålla kolven varm hela tiden med ingen chans att svalna mellan stroke. Detonation hörs av en högljudd gnista knock, och de resulterande un-tidsinställda explosioner kan bränna ett hål i toppen av kolven. Addera tidigare tändning

Om tändinställningen är för långt gången, det orsakar en tidig gnista som misslyckas med att bränna den kompletta blandning av förångade bränslet i förbränningskammaren. Detta resulterar i snabb överhettning, eftersom blandningen är för mager för att hålla förbränningstemperaturen ner till normala gränser.
Gas

Gamla gas som har suttit i en bränsletank i fyra månader eller mer kommer att få bränslet att tjockna med ett gummi och lack, vilket kommer att brinna ojämnt och dåligt. Gummit och lack följer cylinderväggarna och ventilsäten, vilket orsakar en friktion för kolpartiklar och oförbränt sot. Lågoktanbränsle orsakar också ojämn och ofullständig förbränning tändning, täpper till ventiler och låta kol uppbyggd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68177.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.