Toyota T100 Luftkonditionering Felsökning

Toyota T100 är ett första-års modell av Toyota fullstor pickup linjen, som erbjöds med valfri luftkonditionering. A /C-systemet kan läcka eller skadas, och felsökning av systemet är komplicerat eftersom det är utspritt över motorrummet. Den genomsnittliga T100 ägare kan diagnostisera systemet luftkonditionering i ungefär en timme. Ljud

Många komponenter i luftkonditioneringssystemet gör ljud när de är på väg att misslyckas. Ljuden blir högt när de har misslyckats. Kompressorn kan göra ett kvittrande ljud, vilket indikerar att det krävs mer smörjmedel. Dess bifogade koppling kan göra ett gnisslande ljud, vilket betyder att det kan misslyckas snart. Misslyckade kompressorer och kopplingar kommer att göra en hemsk racket, och kunde gripa helt. Förångare och kondensatorer brukar helt enkelt läcka, vilket gör en lätt väsande ljud.
Ultraviolet Dye

UV färgämne används för att lokalisera en bestämd läcka i freon kylsystem för luftkonditioneringen. På T100 är färgämne sprutas med en färdigköpta ventil och kan, ansluten till den låga sidan munstycket på A /C-systemet nära förångaren. Den T100 byggdes efter övergången till 134a freon, vilket innebär munstyckena passar bara rätt ventil. Med bilen igång, öppnas ventilen och låter systemet vakuumet i färgen. Senare, efter att ha använt A /C under en tid, kommer en svart ljus visar läckorna och deras källa. Den UV-färg lyser grönt under svart ljus, och ett dropp eller spray av ljust grönt någonstans på A /C-systemet är ett tecken på en läcka.
Elektrisk

Ibland kan systemet slutar att fungera på grund av brist på elkraft, eller reglage har skadats. Den primära ledningen på T100 för att driva kopplingen, som ingriper med kompressorn och systemet, är en grön tråd som kommer från den övre delen av kompressorn. Det finns två säkringar på vid förarens kick panel säkringsbox, och en annan under huven på den primära säkringsblock. Om dessa har blåst trådar, kommer att ersätta dem fixa det omedelbara problemet, den verkliga orsaken till en trasig säkring får inte vara uppenbart

Använda ett kopplingsschema för T100, hitta vägen av kraften går till systemet. , och ha datorn kontrolleras för fel (de flesta bildelar butiker kommer att göra detta gratis). Kompressorn behöver också en bra jordkabel, så kolla alla grunder i närheten av kompressorn. Inuti, kontrollerna är vakuum-påverkad och kan läcka. Lyssna för korrekt drift vid glidande kontrollerna. Om ett väsande slutar inte med en ändring av verksamheten, kan vakuumsystemet vara att skylla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64482.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.