Vad orsakar Bullriga Struts?

Termerna "strut" och "stötdämpare" är utbytbara i medvetandet hos många bilägare, men detta är en missuppfattning. Den strut är en kompakt men komplex sammansättning av delar som hanterar stötdämpning i bilar, inklusive den självbetitlade absorbatorn. Den innehåller också spiralfjädern och dess säten, det Fjäderbenslager och styrinrättningen anslutningen. Oljud från stagenheten indikerar undantagslöst viss service eller utbyte av komponenter krävs omedelbart. Funktionerna i Fjäderben

Våren stöder statiska vikten av fordonet så att kroppen församling förblir upphöjd över axlarna och hjulen kan vända. När fordonet är i rörelse. fjädrarna expandera och dess massa passerar över väg oegentligheter. Detta skulle resultera i en vild åktur utan någon form av dämpare, stötdämpare utför denna funktion. Den moderata vårens kompression-rebound cykler så känslan är den välbekanta en av mild vertikala driften stället upprepade smäller från toppen till botten på våren och tillbaka igen. Den övre delen av stöttans huset är fäst vid den övre strut lagret, botten till styrspindeln via en konsol på knoge. Dessa två svängbara punkter tillåter stagenheten att flytta med hjulen när de slås av styrinrättningen.
Slitage

stagenhet s stötdämpare patron förlorar sin elasticitet med tiden. Det är oftast så inkrementell en process som den ordinarie föraren inte märker det. Av detta skäl bör en kontroll av stagenheten göras en gång per år, då inriktningen av de främre hjulen testas. Kraftigt slitage kommer att presentera i överdrivet studsande när fordonet passerar över, till exempel, en hastighetskontroll puckel eller en djup dränering gulley, fjädrarna kan även bottna i vardera änden av bounce. En farligare resultat kan vara krängning eller drivande till den ena eller den andra under hård bromsning, näsa-dykning och ökade bromssträckor. Koppning slitage kan presentera på däcken. Alla är potentiellt farliga.
Bullriga Struts

slitna komponenter också blivit uppenbart med udda nya ljud från bilen. Bär i stagenheten indikeras om ett dunkande ljud passerar genom hela fordonet när det bottnar slå en bula eller passerar över en sluttning som en sjunken brunnslock. Detsamma gäller om ett liknande ljud kan höras under hård acceleration om bilen är tillräckligt kraftfull för att spinna sina däck. Först kontrollera strut lager för slitage, detta är en billigare fix än att ersätta stagen som utgör stagenheten. Med fordonet stillastående och vid tomgång, vrid ratten till fullo lås. Om clunking hörs, har lagren misslyckats, om varven är smidig och tyst men clunks hörs i rörelse över gupp och fördjupningar, bör stagenheten inspekteras
Spara pengar tips.

Behovet av att byta ut stagen kan peka på åldrande spiralfjädrar samt. Som professionell service vanligen krävs för att antingen byta ut, är det normalt kostnadseffektivt att byta ut båda delarna samtidigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68570.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.