Hur du ändrar kamremmen på en 1998 till 2000 2.5 Ford Ranger

Den bytesintervall för byte av kamrem på 1998 till 2000 Ford Ranger med en 2,5 motor har bestämts genom sin servicebok att vara var 60.000 miles. I den takt bandet slaknar, kan spännaren endast spänningen ordentligt för denna tid. Ford Ranger 2.5 motorn har identifierats som en rullning motor med en minimal möjlighet för motorskador bör remmen lossnar. Men om det finns ett fel, gör en kompression test på cylindrarna som en försiktighetsåtgärd. Saker du behöver
Set av ¼-tums uttag
¼-tums spärr
Set med ½-tums uttag
½-tums air gun
Skruvmejsel
metriska skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kåpan kylfläkten. Lossa vattenanslutningen bultarna remskiva. Ta bort de tillbehör drivremmar, vattenpump remskivan och kylaren kylfläkt. Töm och återvinna luftkonditionering köldmedium. Avlägsna luftkonditionering kompressor och styrservo pump, men lämna linjerna till styrservo ansluten pump.
2

Avlägsna luftkonditionering kompressor fäste. Demontera vevaxelns remskiva bulten och remskivan och sedan transmissionskåpan. Vrid vevaxeln medurs tills siffran 1 cylinder är på övre dödpunkt komprimering stroke, med märket på vevaxeldrevet uppradade med upphöjda markeringen på blocket. Oljepumpen på vänster sida har två diamant märken på drevet och block; de måste rada upp, och de båda triangelformade märkena på kamaxeldrevet och bakre timing-remkåpa måste också rada upp
<. br> 3

Lossa bultåtdragare pivot. Sakta lossa bultåtdragare justering. Använd en skiftnyckel och vrid spännaren medurs för att frigöra spänningen från bältet och lätt åt bulten för att hålla den där. Demontera kamremmen.
4

Se alla inställningsmärkena är inriktade. Installera den nya kamremmen börjar vid vevaxelns remskiva och moturs arbete, hålla alla spänningar på höger sida. Lossa bultåtdragare justering. Vrid långsamt vevaxeln två varv medurs tills inställningsmärkena återigen justerade.
5

Vridmoment spännaren justerskruv till 33 foot-pounds av vridmoment och svängbulten till 40 foot-pounds av vridmoment. Låt bältet måste spännas med fjädertryck bara. Installera alla komponenter i omvänd ordning och vridmoment vevaxel bulten till 121 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63881.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.