Problem med en Torqshift Transmission

Den Torqshift transmissionen ger Ford Super Duty lastbil med mer dra och dragande kraft. Transmissionen är ihopkopplad med dieselmotorn i Ford Super Duty lastbilar, och det har varit teknisk service bulletiner (TSBs) samt rapporter om problem som finns i vissa av dessa lastbilarnas ägare. Aptering eller tvära

TSB har utfärdats av tillverkaren om rapporter om att sparka bakut och jerking upplevs av ägare av lastbilar utrustade med Torqshift sändningen. De flesta av dessa frågor inträffade under belastning eller när dragande, men vissa rapporter om apteringen och jerking inträffade under normal drift. Denna överföring problem tillskrivs en transmissionsolja läckan rapporterades i en annan TSB. Läckan var tänkt att komma från den bakre tätningen av transmissionen men befanns komma från momentomvandlaren och packning där Torqshift transmissionen och motorn passar ihop. Låg transmissionsolja gör överföringen till jerk under körning, och sälarna samt packningen måste bytas för att åtgärda detta problem.
Hårda Växling och Slipping Gears

En annan TSB publicerats om Torqshift överföringen gäller hård växling och slirning mellan växlarna. Denna överföring problem uppstår främst under kalla förhållanden eller när fordonet inte har körts en viss tid. Problemet är hänförlig till Torqshift s solenoiden. Medlet handlar om att ersätta kroppen av solenoiden, tillsammans med solenoiden kabelstammen. Den solenoidkroppen installerades utan en trycksensor som orsakar hård växling och glider av redskap.
Fördröjd bakåt och framåt

Många klagomål samt en TSB publiceras på Torqshift överföringen avser en alltför lång fördröjning vid växling av transmissionen i bakåt eller framåt. Denna överföring problemet beror på en fast linje Magnetventil för tryckkontroll. Över tiden, kommer linjen att utveckla en ackumulering av metalliskt skräp från en defekt omvänd drevaxel, detta kommer att täppa linjen, och trycket magnetventil fastnar. Den Torqshift överföring måste tas isär och pinjongaxeln ersatts för att åtgärda problemet med backväxel. Om det inte finns något metalliskt skräp i vätskan eller linjen är solenoiden kabelnät orsaken till försenad körning framåt och måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66717.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.