Felsökning av en 1980 Chevrolet Silverado Ignition

1980 Chevy Silverado tändning består av en distributör med en hall-sensor och en separat spole. Givaren används för att bestämma läget för den främsta cylindern med avseende på övre dödpunkten på kompressionstakten. Den har också en modul tändningsstyrning används för att variera tidpunkten enligt anvisningar från drivlinan styrmodulen eller PCM. Motorn sprutas bränslet och har alla de vanliga sensorerna inklusive lambdasonderna. Saker du behöver
Voltmeter
Spare tändstift
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

bort luftrenaren från spjällhuset genom att vrida vingmutter moturs. Ta bort fördelarlocket genom att vrida låsskruvarna på sidan av kåpan med en skruvmejsel. Lyft av locket och lägg det framför distributören bas. Inspektera rotorn för ljusbågar märken eller hudsprickor. Kontrollera fördelarlocket för ljusbågar varumärken (vitt pulver) på terminalerna. Undersök terminalerna noga för slitage och locket för inre sprickor. Byt båda om några oegentligheter har konstaterats.
2

Kontrollera om tändningen styrmodulen fungerar. Anslut voltmetern s svarta kabeln till en god jord på motorn och sondera andra viran från höger (vit med en lila rand) medan en hjälpar vevar motorn. Voltmetern bör visa spänningsspikar. Voltmetern visar fem volt följt av noll och fortsätter i en arbetscykel. Om inga spänningsspikar är bevittnat, är tändningen styrmodulen dåligt. Detta är det vanligaste problemet med denna specifikt fordon. Denna tråd leder signalen från ICM (tändning styrmodul) till PCM. När PCM mottar denna signal som den skickar tillbaka ett timingkommando längst till höger viran (vit) för timingkontrollen. Om det visade bra, fortsätt till nästa steg.
3

Kontrollera spolen nästa. Dra de två kablarna utanför spolen: den positiva ledningen på ena sidan och den negativa på den andra. Placera voltmeter i ohm läge. Fäst den svarta ohmmeter leder till spolen-fäste och sondera den positiva terminalen på spolen. Läsningen ska vara oändlig eller någon kontinuitet. Sond minuspolen och läsningen bör visa mindre än en ohm. Flytta den svarta ohmmeter ledningen till den negativa terminalen på spolen och sondera spolen tornet med blymönja. Värdet ska vara mellan 3.000 till 6.000 ohm. Om läsningen är något annat än beskrivet, byt spolen.
4

Kontrollera spolen primära tråden genom att dra tråden ur fördelaren och spolen tornet. Kontrollera vajern genom att vidröra ohmmeter leder till båda ändarna av kabeln. Det bör finnas kontinuitet. Byt ut kabeln om den har oändlig resistans.
5

Kontrollera varje tändkabeln om motorn går men missar. Dra en tändkabeln utanför en av pluggarna. Sätt den lediga tändstiftet i änden av kabeln. Lägg det på motorn för en god jord. Starta motorn och titta på gnistan. Om den är oregelbunden eller det finns ingen gnista, är tråden dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67540.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.