Hur hämta Smart Koder Car Trouble

Smarta bilar är en del av Mercedes familjen, och få tillgång till On-Board Diagnostic system beror på var bilen köptes. Smarta bilar som köpts i USA kommer sannolikt att använda OBD-II felkoder. Smarta bilar som köpts i Tyskland och Europa kommer att använda den europeiska versionen av OBD kodning. Vissa diagnostiska skannrar kan läsa båda uppsättningarna koden, och du bör förvissa sig om innan de köper en scanner. Hämta koderna är en relativt enkel process. Saker du behöver
OBD-II eller EOBD diagnostisk skanner
Visa fler instruktioner
1

Placera nyckeln i Smart Car tändning. Låt motorn och elektriska systemet. Placera skannern handbok på passagerarsätet. Du kommer tillbaka till nyckeln och den manuella ett stenkast från nu.
2

Leta Smart bilens diagnosuttag. Denna datalänk anslutning är täckt och inte i vanlig syn. Ändå hittar du det under Smart bils instrumentbräda och till höger om ratten.
3

Anslut skannerns kabeln i uttaget.
4

Vrid nyckeln i tändningslåset och starta Smart motor. Skannrar varierar beroende på märke. Knappen läggning är annorlunda, och så är de operativa förfaranden. Vissa skannrar kräver endast det elektriska systemet för att vara "på", medan andra behöver motorn igång. Dessutom kommer vissa skannrar själv aktivera, medan andra kan behöva det "On"-knappen intryckt. Rådfråga din manual för exakta instruktioner.
5

Rådfråga din manual för kodbeskrivningar och definitioner. Din manual kommer sannolikt bara att ha de generiska diagnostiska felkoder som gäller alla fordon. Fordon som används Mercedes har sina egna specifika kompletterande koder. Dessa koder finns tillgängliga på nätet (se Resurs).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66274.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.