Felsökning för hantering av en Nissan

Några av Nissans fordon levereras med ett fordon dynamiskt styrsystem (VDC) för att hålla fordonet på dess styrt bana. Sensorer övervakar förarens åtgärder och Nissans rörelse. Datorn kommer att utföra vissa inbromsning, och förändring motoreffekt beroende på var den tror att du vill gå. Problem med hanteringen av en Nissan kan relateras till VDC-systemet. Dessa typer av frågor kan korrigeras genom felsökning. Instruktioner
1

Håll ett öga på instrumentbrädan för de indikatorer märkta "slip" och "VDC Off" som kommer att berätta status för datoriserade hanteringssystem om hanteringen är inte normalt. "SLIP" blinkar när VDC fungerar. "VDC OFF" innebär att systemet är avstängt. Vrid VDC systemet igen om Nissans hantering är dålig genom att trycka på "VDC Off"-knappen tills lampan slocknar.
2

Anpassa din körning om "SLIP" tänds. "SLIP" betyder väglaget kan vara halt. Den VDC hjälpmedel att styra och stoppa, men var försiktig, även om VDC är engagerad.
3

Ta bort alla eftermarknaden fjädringskomponenter som förbättrade stötdämpare om "VDC Off" tänds och hantering är dålig. Den VDC-systemet är utformat för stock utrustning och däck bara. Använd vinterdäck eller snökedjor på snötäckta vägar. VDC kommer inte ersätta rätt vinterutrustning.
4

inte köra på mycket lutande hörn med höga banker och lämna VDC omkopplare på om hanteringen är dålig med VDC på. Systemet kan inte fungera korrekt i den miljön. Lossa VDC, eller undvika dessa typer av vägar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67409.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.