Hur vill kolla Stötdämpare eller MacPherson fjäderben i en Toyota Camry

En Toyota Camry har en MacPherson-system strut suspension. Struts, som består av spiralfjädrar och dämpande stötar, är utformade för att minska effekterna av stötar och ger en mjukare gång. I en MacPherson staganordning, är alla upphängningskomponenterna rymmas i en enda enhet monterad nära den inre skyddspanelen. Läs för att avgöra om stagen på din Toyota Camry behöver bytas. Saker du behöver
Fjäderkompressor
Visa fler instruktioner
1

Ta din Camry för en provkörning. Lägg märke till hur bilen beter sig när du använder bromsarna, vända ett hörn, eller accelerera. Var uppmärksam på eventuella vibrationer samt den övergripande kvaliteten på resan. Om prestandan är dålig, kan du behöva byta spiralfjädrar i stagen.
2

Lyssna efter eventuella popping, klicka eller skrammel. Om du hör något, ta bullriga staget isär med hjälp av en fjäder kompressor. Kontrollera om tätningen på axeln är skadad. Kontrollera också om strävan har låg resistans, vilket skulle betyda att du behöver byta ut den.
3

studsa bilen i fronten först och sedan tillbaka. Om det inte finns någon tvingande, kan det betyda att du har en böjd axel på en strut. Om du observerar dålig dämpning, då en strut förmodligen har slitna ventiler. Det är dags för byte.
4

Kontrollera det övre lagret mount montering. Har någon flytta ratten medan du observera om det binder eller rörelsen är grov. Om det verkar problematiskt, det MacPherson fjäderben i din Toyota Camry troligen att behöva tas isär och repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63862.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.