Hur felsöka varningsmeddelanden på en Lincoln MKX

En Lincoln MKX använder en mängd olika diagnostiska system, inklusive den andra generationen On-Board Diagnostic System, låsningsfria bromsar (ABS) och Kompletterande begränsningar. Alla dessa system har en dedikerad problemfri indikatorlampa på bilens instrumentbräda. Kombiinstrumentet kommer också andra varningslampor, liksom för gasen nivå. Dessa lampor kommer att hjälpa dig att räkna ut en Lincoln MKX problem när de uppstår. I många fall behöver du diagnostisk hårdvara för fördjupad felsökning. Vissa kodläsare, liksom de för Supplemental hindrar System krockkuddar, är inte lätt tillgängliga för allmänheten. Saker du behöver
Handhållna diagnostisk läsare
Visa fler instruktioner
1

sitter bakom Lincoln MKX ratt och sätter nyckeln i tändningen. Starta fordonets motor.
2

Titta på Lincolns instrumentbräda och instrumentpanelen. Alla varningslampor blinkar på och sedan cykla bort snabbt.
3

Notera alla ljus som lyser. Dessa lampor kommer att tala om var Lincoln MKX upplever problem. Till exempel, om gasen är tänd, är du i behov av bränsle. Om ABS bromsar eller kontrollera motorn ljuset är på, måste du använda en handhållen diagnostisk apparat eller kodläsare.
4

Vrid Lincoln MKX motor avstängd. Titta under ratten och lokalisera bilens datalänkanslutningen. Anslut en diagnostisk kabel till DLC uttaget och anslut sedan kabeln till din handhållna diagnostisk apparat.
5

Vrid den diagnostiska enheten. Vrid Lincolns elsystemet på genom att vrida tändningsnyckeln till "On" läge. Vissa diagnostiska enheter behöver också motorn igång, men detta beror på det diagnostiska systemet du interagerar med, liksom på märke och typ av enhet du använder.
6

Ange en felkod hämta kommando. För de flesta skannrar, skulle detta vara ett "Läs" eller "Scan"-kommandot. Men diagnostiska enheter gör inte alla fungerar på samma. Se de exakta instruktionerna som följde med din diagnostisk apparat.
7

Kopiera alla koder hämtas på ett separat papper. Stäng sedan ned enheten och stäng av motorn och /eller elektriska systemet.
8

Slå upp definitioner för de felkoder du har kopierat. Många av dessa koder kommer att listas i enhetens handbok. Emellertid ger vissa tillverkare inte dessa koder. Dessutom, de flesta OBD-II-skannrar erbjuder endast de generiska koder standard på alla fordon. Lincoln använder en separat uppsättning OBD-II felkoder (se Resurser). Mest kodning definitioner kan hittas på nätet, men de kan också finnas i en Haynes eller Chilton manual. Definitionerna bredvid motsvarande felkod
9

Copy. Sedan, hänvisa till denna lista om du planerar att felsöka Lincoln själv. Till exempel kommer OBD-II-koder anger vilket system upplever fel. Så, om du konfronteras med en kod som innebär Avgassystem Gas omdirigering, felsöka hela EGR-systemet. Vissa system, t.ex. bromsar eller krockkuddar, är extremt komplexa och bör överlåtas till en utbildad professionell.
10

hålla listan koderna. Det är en lista med problem som har inträffat i din bil. Skulle du behöva involvera en mekaniker, kommer denna lista att hålla dig från att behöva betala diagnostiska avgifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67491.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.