Testa Vs bilbatteri. Generator

Om ditt bilbatteri och /eller generator inte fungerar korrekt, du står en stor risk för att bli stående med en bil som vägrar att starta. Tack och lov, diagnostisera batteri och generator problem är ganska enkelt, även för en nybörjare mekaniker. Självklart, om batteriet är ständigt döende och i behov av uppladdning, kan du anta att något är galet. Men inte omedelbart anta att du behöver ett nytt batteri. Ofta är avgiftssystemet, dvs generatorn, vid fel. Saker du behöver
Voltmeter (en med en digital display kommer att vara lättast att läsa) katalog Batteriladdare (tillval)
Visa fler instruktioner
Testa batteriet
1

Stäng av motorn och alla tillbehör, radio, luftkonditionering, etc.
2

Öppna bilens huv och ta bort eventuella sköldar /karmar från batteriet och terminaler.

Billiga 3

Peka på pluskabeln på din voltmeter till den positiva batteripolen. Positiva kablar och anslutningar är oftast röd i färgen och /eller märkta med ett plustecken.
4

Peka minuskabel din voltmeter till den negativa batteripolen. Din negativa bly och terminalen är troligen svart och betecknas med ett minustecken.
5

Titta på teckenfönstret på din voltmeter. Du bör se en läsning någonstans mellan 12.5 och 12.8 volt. Om du ser en läsning lägre än 12,5, är ditt batteri håller inte en full laddning. Detta är ett tecken på att batteriet kan vara dåligt. För att ytterligare testa den, ladda batteriet helt med en batteriladdare och vänta en dag eller två, utan att köra fordon eller använda batteriet. Testa batteriet igen. Om det är lågt igen, har du ett dåligt batteri och det behöver bytas.
Testa Generator
6

Öppna huven på din bil och ta bort eventuella vakter eller sköldar från batteriet. Stäng av alla eventuella tillbehör och starta bilen eller lastbil.
7

Låt bilen gå på tomgång medan du rör den positiva ledningen till batteriets pluspol.
8

Tryck minuskabel din voltmeter till den negativa polen.
9

tittar än en gång på displayen på din voltmeter. Du bör se en läsning någonstans mellan 13,9 och 15,1 volt (på en genomsnittlig sommardag vid ca 77 grader). På extremt kalla dagar, kan de volt vara något större. På mycket varma dagar, kan det stå något mindre. Men, är något mindre än 13,5 volt ett tecken på en dålig generator. I så fall kan du behöva ta bilen till en kvalificerad mekaniker för att få generatorn bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64854.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.