Problem med vatten i bensintank

En liten mängd vatten i en bränsletank kommer att ha liten eller ingen effekt på en modern motor. Att ha tillräckligt med vatten i bensintanken för att påverka prestandan kommer endast att ske i onaturliga omständigheter, såsom att bilen nedsänkt eller vatten målmedvetet hälls i tanken. Betydande mängder vatten kommer att orsaka skador på din bil i ett antal olika sätt. Rost i
gastank

flesta biltillverkare inte längre använder ståltankar gas, men i äldre fordon och i vissa gör galvaniserat stål används för bensintanken. Vatten sedimenterar till botten av gastankar. Över tiden kommer korrosion bildas och kan sugas in i bränsleledningar, klistring upp injektorer.
Insprutare Damage

bränsleinjektorer arbetar vid mycket höga hastigheter, och deras spetsar är ungefär lika stor som en hypodermisk nål. Gas är faktiskt ett smörjmedel för spridarna som de Spraydimma av gas. Vatten är inte en tillräcklig smörjmedel och kan skada eller förstöra bränsleinjektorer på bara några ögonblick.
Frozen bränsleledningar

Vatten i bensintanken kommer dras in i bränsleledningarna under användning. Om vattnet sitter i ledningarna och fryser, kommer detta leda till att bilen inte att starta eller sluta köra eftersom gasen inte kan dras genom systemet. Fruset vatten i bränsleledningarna kommer även skada själva linjen på grund av isen expanderar i raden. Addera Motor Ryser eller spilta

Vatten är inte ett bränsle, och din bilen kommer inte köras på det. En bil kommer rysa och stanna när vatten, istället för bränsle, som används. Bilen startar inte helt. För länge sedan, skulle vatten komma in i lagringstankar på bensinstationer och pumpas in i bilar, och några miles på vägen bilen skulle stanna ute. Detta händer inte idag eftersom sammansättningen av lagringstankar har förändrats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66655.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.