Hjulhastighetssensor Symtom

En hjulhastighetssensor är en viktig komponent i bil låsningsfria bromssystem. Det kommunicerar rotation och hastighet varje hjul till fordonets elektroniska styrenhet som sedan reglerar hydrauliskt bromstryck för att hålla hjulen från att låsa upp. En misslyckad hjulhastighetssensor orsakar störningar i fordonets ABS-system. Underlåtenhet att lösa detta problem kan visa sig kostsamma vid inbromsning för att undvika en eventuell olycka. Ingen Låsningsfria bromsar

Enligt bilreparationer hemsida AA1 Bil, kommer en felaktig hjulhastighetssensor återge ett fordons låsningsfria bromsar obrukbar. Detta kommer vanligtvis att utlösa en ABS-varningslampan att lysa på bilens instrumentbräda. Skälet för misslyckandet är relaterad till bristen på information som skickas till fordonets elektroniska styrmodulen. Utan hjulhastighetssensorn, kan datorn inte berätta om bilens hjul låser sig eller inte, och är tvungen att stänga av systemet.
Mindre Wheel Traction

Om ABS-varningslampan i bilen inte tänds när en hjulhastighetssensor krånglar, det finns andra symptom för att avgöra om givaren är verkligen problemet. Om ditt fordon upplever en märkbar brist på antispinnsystem vid inbromsning snabbt eller erfarenheter minskad hantering under dåliga väderförhållanden, kan hjulhastighetssensorn vara att skylla. Sliten tråd anslutningar som löper från givaren till den elektroniska styrenheten kan också vara de skyldiga.
ABS och Normal bromsar

En dåligt fungerande hjulhastighetssensor inte normalt påverkar ordinarie bromssystem fungerar - bara det låsningsfria bromssystemet. Om din ABS varning och kolla bromsljus är både upplyst på instrumentbrädan, det finns ett allvarligt problem med din bil. Flera sensorer misslyckanden eller nedbrytning, flytande linjer kan ha försämrat bilens bromsfunktion. Fordonet får inte köras förrän detta problem kan bedömas och repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66176.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.