Hur vill kolla Stötdämpare eller MacPherson fjäderben i en Chrysler Town & Country

De flesta bilar har teleskopiska stötdämpare med en spiralfjäder fäst till toppen kallas MacPherson. Den Chrysler Town & Country har använt MacPherson fjäderben sedan den första generationen av Chrysler minivan startade 1984. Om attraktionen i din Chrysler Town and Country har varit krokig sistone, är det dags att kolla de stötar och stöttor för tecken på läckage, dålig stöt-dämpande funktion och axel bockning. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Air spärrnyckel eller hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Utför studsa testet. Även låg-tech, är detta det enklaste sättet att avgöra om du behöver byta ut chocker och stöttor. Ta framskärm i din stad och land och sedan dra upp den och tryck ner kraftigt tills du får tillräckligt med tempot uppe.
2

Släpp taget och se vad som händer. Om dina stötdämpare och fjäderben är i gott skick, studsar bilen bara upp och ner en gång till och sedan återgår till sitt ursprungliga läge. Om det fortsätter att studsa upp och ner på egen hand efter det, kan det betyda slitna ventil.
3

står Använd axel och domkrafter bil för att hålla ditt chassi säkert stött och hjulen hänger fritt . Nästa, ta bort hjulet församling med en luft spärrfunktion eller hylsnyckel och sedan ställ den åt sidan.
4

Leta spiralfjädern och Macpherson strut församling. Ovanför spiralfjädern är spjället. Detta är stötdämparen. Det är en hydraulisk kolv och innehåller olja. Om du märker något läcker olja eller väta runt området, då de chocker behöver definitivt bytas.
5

Inspektera aggregatet för kraftig korrosion, gropfrätning, bucklor och rost. Om de delar av Macpherson strut församling har någon ger eller är ens lite lös, är det dags att besöka din mekaniker. Det är bäst att byta båda sidor på en gång, och det är också ett jobb för ett garage som ändrar de chocker och stöttor kräver en del skicklighet och specialverktyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63854.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.