Felsökning av en Jeep Cherokee Generator

Jeep Cherokee har tillverkats av Chrysler i nästan 20 år innan den ersattes av Jeep Liberty. Trots detta förblir Cherokee en populär Jeep modell. En av anledningarna till detta är att Cherokee s kompakta och tillförlitliga unibody design som skiljer sig från de tunga kropp-on-frame stadsjeepar som tillverkades när Cherokee infördes. Buller kommer från generatorn när Jeep kör eller en märkbar brist på makt är tecken generatorn upplever problem. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och leta reda på batteriet. Ta bort locket om det finns någon. Batteriet har positiva och negativa kopplingsplintarna. Det positiva är röd och har en "plus"-tecken bredvid. Det negativa är svart och har en "negativ" skylt bredvid.
2

Fäst den positiva kabeln på voltmetern till den positiva polen stolpen på batteriet och den negativa till den negativa batteripolen. Titta på voltmetern skärm och registrerar mätvärdet den visar. Detta är batteriets spänning. Det är en bra idé att veta huruvida batteriet är stark medan felsökning generatorn. En frisk batteri bör läsa mellan 12.5 och 12.8 volt.
3

Prop voltmetern upp och veva Jeep. Anteckna avläsningen på skärmen på voltmetern. Med motorn igång, levererar generatorn el till batteriet, och därför plockar voltmetern upp spänningen från generatorn. Den bör läsas mellan 13,6 och 14,3 volt.
4

Lyssna efter misstänkta ljud som kommer från generatorn. Oljud kan betyda att generatorn har en böjd trissa system, kortslutna dioder eller mekanisk påverkan.
5

Kontrollera batteriets anslutningar för korrosion eller överskott rörelse. Dålig anslutning förhindrar spridningen av makt och tvingar generatorn arbeta för hårt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65668.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.