Felsökning av luftkonditionering i en Toyota Tacoma

Undvik en resa till mekaniker genom att försöka felsöka problem själv i din Toyota Tacoma. Luftkonditionering problem är ganska vanligt, men kan ofta vara ganska enkelt att diagnostisera och även korrigera. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och låt den gå några minuter så att luften svalna. Dubbelkolla kontrollerna för att se till att de rätta knapparna väljs.
2

Kontrollera kylvätskans nivå om luften verkar fungera bra men inte kyler. Kylmediet reservoaren är under huven vid själva framsidan av fordonet i en vit plast behållare med ett lock. Lyft locket, lysa med en ficklampa in i behållaren och titta på sidan för att se till att nivån är mer än den låga linjen men mindre än hela linjen.
3

Justera klimatkontroll på instrumentbrädan. Om de verkar fungera normalt, men inte öka luftflödet, så är det förmodligen en säkring. Hitta den inre säkringen på vänster sida av instrumentpanelen till vänster om ratten.
4

Lyssna för normal blåsa ljud när luften går att öka när luften släpps på hög och minska när luften släpps tillbaka låg. Detta indikerar fläktens motor och fläkt fungerar korrekt.
5

Få hjälp med kontrollpanelen om klimatet kontrollerna inte fungerar alls. Att komma till kontrollpanelen på en Tacoma är mycket komplicerad och behöver göras av en fackman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63819.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.