Varför ska överhettas min bil när jag slå på aggregatet?

En motorns kylsystem utför en fin balansgång även under de bästa omständigheter. Medan omdirigering vätska genom värmeelementet inte generellt hindrar systemets funktion, kommer det att förvärra eventuella befintliga problem. Om du aktiverar din värmare gör din motorn överhettas, är det dags att ta en närmare titt på systemet för att hitta mindre problem på gränsen till eskalerar till stora sådana. Värmesystem Basics

Bilens värmaren är ungefär som en miniatyr radiator. Skillnaden mellan den primära kylaren och värmeelementet är att luften går igenom den primära kylaren kommer in genom grillen och utgångar i motorrummet, medan luft som passerar genom kärnan kommer in genom intag kanaler i hytten och kommer ut ventilerna . På de flesta bilar är värmeelementet ett bypass-system - det drar vätska direkt från motorn utan att vänta på att passera termostaten. Detta gör att aggregatet att komma online innan motorn får upp till full arbetstemperatur.
Igensatt Kylare

Din motorns kylsystem bygger upp en enorm mängd tryck. Under normala omständigheter, kommer detta tryck vara tillräckligt för att knuffa kylmedel genom en nästan helt igensatt kylare. Men öppna ventilen värmeelementet ger tryckfluidet annan väg att rinna igenom, och det kommer alltid att följa minsta motståndets väg. Resultatet är en brännande varm stråle av luft som strömmar från värmaren ventiler, och motorn överhettas på grund av liten eller ingen kylmedel strömmar genom kylaren.
Bad termostat

Även under de bästa förhållanden, ger en termostatventil en begränsning till kylmedelsflöde genom systemet, och trycket håller den stängd. Denna smärre begränsning innebär att ingenjörer måste utföra en fin balansgång vid utformningen av systemet. För liten en ventil och vatten inte kan strömma igenom, för stor en ventil och trycket i systemet kommer att hålla den stängd. Många gånger kommer termostater inte misslyckas i antingen helt öppet eller stängt läge utan kommer istället fastnar halvvägs. En fast termostat kommer att ha samma nettoeffekten som en igensatt radiator, så att trycket för att frigöra genom värmaren kärna istället för knuffande genom den fastnade ventilen.
Low Kylmedel Nivåer

Tänk inte på låg kylvätska nivå som en frånvaro av kylmedel så mycket eftersom de är ett överskott av luft. Luft, som är lättare än vatten, kommer alltid att försöka att stiga till den högsta punkten i systemet, och det är din övre kylarslangen. När vatten nivån droppe förbi en viss punkt, kommer den övre slangen fylls med luft och systemet kommer att misslyckas. Öppna ventilen värmeelementet kommer suga annan gallon eller så av vatten ur systemet, tappa vätskenivåer i motorn och trycka din kylsystemet strax över kanten så det inte fungerar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68460.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.