Min bil kommer inte gå när jag sätter det i Gear

Om bilen inte rör sig när du lägger den i växel, kan det bero på en enkel tillsyn eller du kan ha en allvarlig transmission problem. Källan till distributionspaket kan bero på om din bil har en automatisk eller manuell växellåda. Du kan kontrollera om några orsakar dig, men du kanske måste ha bilen bogseras till en mekaniker för att fastställa orsaken till problemet. Instruktioner
1

Se till att din bil är påslagen. Detta kan tyckas självklart, men vissa bilar kör så tyst att du kanske tror att bilen är på när det verkligen inte.
2

Kontrollera att du har kopplat ur parkeringsbromsen. Parkeringsbromsen kan hindra bilen från att röra sig även när den är i växel.
3

Kontrollera att växelreglaget är fullt engagerad i växel om det är en manuell växellåda. Ibland kopplingspedalen inte är tillräckligt deprimerad för att låta växeln att gå helt i växeln. Prova att trycka på kopplingspedalen hela vägen till golvet och försöker att sätta växelreglaget i, sedan försöka ge den gas. Kom också ihåg att när du sätter växelreglaget i, måste kopplingspedalen kopplas ur för att placera bilen i växel.
4

försök starta från en annan växel. Prova alla växlar, inbegripet omvänd. Detta bidrar till att avgöra om en enda växel orsakar problem eller om det är hela sändningen.
5

Kontrollera din transmissionsolja om det är en automatisk växellåda. Bilens bruksanvisning kommer detalj där transmissionsolja oljestickan ligger. Du bör engagera din parkeringsbromsen, lämna den i parken och vända bilen på. Sedan kontrollera transmissionsolja genom att dra ut oljemätstickan, torka av den med en ren trasa, sedan sätta i oljestickan. När du tar bort oljestickan igen, kontrollera nivån, färg och lukt av vätskan. Om vätskenivån är låg, prova att lägga lite mer vätska för att få det inom den "kalla" eller "heta" områden, beroende på värmen från motorn. Om vätskan är mörkbrun eller svart, eller luktar bränt, kan du ha ett allvarligt transmission problem. Har din bil bogseras till en certifierad auto tekniker.
6

Undersök växeln och manöverlänkage genom att ta bort övergången stöveln och, om nödvändigt, mittkonsolen. Undersök låspinnarna eller clips som håller fast växeln montering på ramen och om shifter församling är fortfarande intakt. Om dessa inte är tillgängliga från toppen, kan du behöva undersöka dem från under bilen. Bara försöka detta om du är bekant med hur manöverlänkage fungerar. En sliten shifter eller fristående manöverlänkage kan hindra växeln från att delta. Om manöverlänkage verkar vara trasig eller frånkopplad, har bilen bogseras till en certifierad auto tekniker. Om, på en manuell växellåda, bilen något ingrepp i växeln eller kryper lite fram och
7

Anmärkning kopplingen verkar vara försenade. Om detta är fallet, kan det vara en sliten kopplingslamellen. Försök att ställa in parkeringsbromsen och sätta klossar under fronten på hjulen. Sedan, med kopplingspedalen nedtryckt, placera bilen i en hög växel och sakta släppa ut kopplingen. Vanligtvis kommer bilen stå. Men om bilen fortsätter att köra även med den urkopplade kopplingen är kopplingslamellen slitna och behöver bytas.
8

Har din bil bogseras till en mekaniker om ingen av dessa steg har hjälpt diagnostisera problem. Vid denna punkt, är det mycket troligt en allvarlig fråga som endast kan lösas av en expert. Det kan vara en sliten momentomvandlare på en automatisk växellåda, som skulle behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65598.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.