Felsökning av elsystem i en Honda Prelude

Honda Prelude är en sportig Honda som erbjuder all ekonomi och tillförlitlighet som normalt återfinns i Hondas. De ampere som krävs för att driva bara rutinen elektriska apparater lägga upp. De flesta människor har ytterligare objekt ansluten, oavsett om det är en mobiltelefon eller en iPod. Det är vettigt att lära känna din bils elektriska system innan problem utvecklas. Saker du behöver
DVOM (digital volt-ohmmeter)
Visa fler instruktioner
1

Kom ihåg att din Hondas batteri driver resten av ditt elsystem. Om du börjar uppleva elektrisk komponent problem, kolla ögat av ditt batteri för att se om det är fulladdat. Rengör anslutningar av korrosion du hittar. Du kan också testa batteriet med en digital volt ohmmeter (DVOM). Om batteriet checkar ut, men multipla elektriska system på blinka, titta på generatorn, vilket kommer att påverka ditt batteri.
2

Installera en defogger switch /timer för att stänga av din bakrutan defogger om du upplever starta upp problem. Många Honda Preludier 1986-1989 med en Bosch generator har ett problem med en låg batteriladdning grund defoggers kvar på som bidrar till värmen under huven och skada generatorn.
3

Look till ett problem med inhibiter omkopplaren om det tar flera försök att få din Prelude igång, särskilt om instrumentbrädan tänds men motorn inte.
4

diagnostisera problemet på PGM-Fl kommer på. Tändkablarna kan rivas och behöver bytas. Ett annat problem kan vara att du har en igensatt injektor. Prova att byta ut luftfiltret och spolning luftintaget i ditt kall motor med en förgasare renare (den högpresterande slag).
5

Betrakta ett problem med syresensor eller gasreglaget positioneringsgivaren (TPS ) om du märker problem med din Honda puttrar eller svallande med acceleration.
6

Kontrollera koder när du upplever elektriska problem med RPM eller mätare hastighetsmätare. Någon på återförsäljaren eller delar autostart kan koppla bilens dator upp för att få de koder som talar om var problemet ligger.
7

Se om du behöver en ny sensor fordonshastighet om Prelude är dra med acceleration eller röka vid tomgång. Detta är ett vanligt problem för Hondas och ibland innehåller felaktiga hastighetsmätare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63833.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.