Hur man testar en modul Tändningskontroll

Den elektroniska tändningen styrmodulen är en solid state "On /Off"-omkopplaren för tändsystemet. Modulen tar emot en signal från en sensor inuti fördelaren. Signalen används sedan för att avfyra tändspolen skapa energi för tändstiften. Den tändmodulen kan finnas innanför fördelaren, på fördelningshuset, eller monterad på sidan av motorutrymmet. När en modul går dåligt, misslyckas det normalt helt och motorn kommer inte köras alls. Kontrollera din tändmodulen är en lätt uppgift som kräver endast den enklaste av verktyg. Saker du behöver: äldre tändstift
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Ta en tändkabeln på tändstiftet och sätt ett gammalt tändstift i slutet av pluggen boot. Placera tändstiftet på en metallyta på motorn. Dra runt motorn och kontrollera om en gnista vid gamla tändstiftet. Ingen gnista på kontakten indikerar en antändning problem.
2

Kontrollera spänningen på spolen pluspol när tändningsnyckeln är på. Placera den röda ledningen på multimetern på den positiva spiralen terminalen. Placera den svarta kabeln till batteriets negativa pol. Slå på tändningen till läge "RUN". Multimetern ska läsa batterispänningen vid pluspolen. Om spänningen inte är närvarande, då är problemet med tändningslåset eller antändning krets.
3

Leta tändmodulen positiva (+) kabeln. Vrid nyckeln "Run"-läge utan att starta motorn. Pierce den positiva ledningen med multimeter s mönja. Det bör finnas en läsning av batterispänning i viran. Om batterispänningen är inte närvarande, kontrollera om en öppen krets mellan tråden och tändningslåset
4

Leta tändmodulen negativt. (-) Kabel. Pierce den negativa kabeln med multimeter s mönja. Avlägsna fördelarlocket utan att ta bort tändkablarna. Rotera axeln distributören center för hand eller genom att veva motorn. Observera distributören rotor som att motorn vevas över. Om distributören rotor underlåter att vända, då distributören eller distributören växlar är dåliga. Multimetern bör läsa spänning alternerande mellan batterispänning och noll.
5

Byt tändmodulen om multimetervärdet underlåter att fluktuera mellan batterispänning och noll som distributören vänder. Montera fördelarlocket och fäst den ordentligt till distributören. Koppla multimetern från tändmodulen och batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67782.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.